BÜLENT SAYLAM

“Kaçak üretilen ve piyasada ucuz fiyata satılan kolonyalar sağlık açısından oldukça risklidir. Kolonya üretiminde kullanılan etil alkolün 1 litresi 8 TL oldu. Koca bir şişe kolonyayı 5-6 TL’ye satan yerler var. Böyle bir fiyat hakiki bir kolonya için asla mümkün olamaz. Vatandaşlarımız sağlıkları için bu konuda çok uyanık olmalılar” dedi.

FİYATLAR LİTRESİ 15 TL’DEN BAŞLIYOR

İşyerinde her beğeniye göre 10 çeşitten fazla kolonya bulunduğunu fiyatlarının da 1litresi 15-20-25 TL arasında değişmekte olduğunu da kaydeden Ece, “Limon ve tütün başta olmak üzere gül suyu, çemen, altın damla, menekşe, Keşan Rüzgarı, Unutma Beni, esinti gibi 10’u aşkın farklı kokulu kolonyamız var. Bilen biliyor ve gelip gönül rahatlığı ile zevkine uygun kolonyasını güvenle alıyor” diye konuştu.

SAHTE KOLONYA KÖR EDEBİLİR

 Birçok sektörde olduğu gibi kolonya sektöründe de ’merdiven altı’ olarak tabir edilen kolonya üretimleri olduğunu, bu kolonyaların hem ucuz malzemeden yapıldığı için kalitesiz hem de içinde kullanılan metil alkol nedeniyle son derece sağlıksız olduklarına da dikkat çeken Ece, şöyle konuştu: “ Kolonyada, etil alkol kullanılır. Ancak ’merdiven altı’ olarak üretilen kolonyaların büyük bölümünde etil alkol yerine, ucuz olduğu için boya sanayinde kullanılan ve insan sağlığı için zararlı olan metil alkol kullanılabiliyor. Metil alkol göz ile temas ettiğinde kör edebilir.”