BÜLENT SAYLAM

Haberde Keşan Belediyesi, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) ve Esnaf Odaları işbirliğinde, Mercan ve Sebat Sokak ile Kunduracılar Çarşısı’nın peyzajına ilişkin yaklaşık 2 milyon TL’lik projenin maliyetinin büyük kısmının Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırlanacak proje ile hibe olarak alınması hedeflendiği kaydedilmiş ve proje ile Keşan’a yeni bir renk, yeni bir görünüm kazandırılmak istendiği genişletilmiş kaldırımlarla, yürüyüş yollarıyla, ışıklandırılmış caddeleriyle rahat ve keyifli alışverişin önünün açılacağı da belirtilmişti.

Proje hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan Esnaf Odaları’nın Yönetim Kurulu Başkanları, 16 Ocak 2018 Salı günü, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etmişler ve ziyarete dönemin Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, dönemin Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Salih Özkan, Keşan İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Bülent Gezer, Keşan Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan katılmıştı.

KEŞAN MENFAATLERİ KONUSUNDA ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Ziyarette, Keşan’da altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını, şehrin makyaj işi ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özcan, “En son doğal gaz ile ilgili kazı çalışmaları yürütüldü. Çok az bir noktada daha çalışma yapılacak. Keşan Belediyesi olarak bundan sonra maliyeti az görselliği daha fazla olan işlerle ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Keşan Belediyesi ve Başkanı olarak ben her zaman sivil toplum kuruluşlarına çok büyük önem verdim. Şimdi de yine onlarla beraber şehrimizin ticaretinin gelişmesi ve güzelleşmesi için birlikte proje üretiyoruz. Şehrimizin problemlerinde odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmeliyiz. Keşan menfaatleri konusunda ortak hareket etmeliyiz.” şeklinde konuşmuştu.

ODALAR, BELEDİYE SOSYAL BİR BİRLİKTELİK PROJESİ İÇİNDE

Oda başkanları adına konuşan dönemin Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da Keşan’ın ticaret ve esnaf odaları ile belediyeyle birlikte yine ortak bir projeye daha imza attığını belirterek, “Şehir altyapımızın tamamlanmak üzere olduğu bugünlerde cadde mağazacılığı ve çarşı alışverişini artıracak projeler üretiyoruz. Keşan olarak Mercan ve Sebat Sokak ile Kunduracılar Çarşısı’nın peyzaj düzenlemesi için alışverişi ve ticareti artırmak bunun yanında şehrin güzelleşmesine katkı sağlamak amacıyla oda ve belediye ile Trakya Kalkınma Ajansı’na ortak bir proje hazırlıyoruz. Bu projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Projemizin yaklaşık 2 milyon TL maliyeti olacak. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan büyük oranda hibe almayı amaçlıyoruz.  Odalar, belediye sosyal bir birliktelik projesi içinde. Bu projenin istihdama da katkısı olacağını düşünüyoruz. Keşan’a yeni bir renk, yeni bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Genişletilmiş kaldırımlarla, yürüyüş yollarıyla, ışıklandırılmış caddeleriyle rahat ve keyifli alışverişin planlarını yapıyoruz.  Projemize fikir ve istişare katkılarından dolayı söz konusu alanlarda esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz.” diye konuşmuştu.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Geçen kış gündeme gelen proje ile ilgili olarak vatandaş, ‘Mercan ve Sebat Sokak ile Kunduracılar Çarşısı’ projesi Mercan ve Sebat Sokak’ın Trakya Kalkınma Ajansı’ndan geçmediği Kunduracılar Çarşısı için de yakın zamanda girişimlerin yapılacağı öğrenildi. Proje ilgili olarak yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.