Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kunduracılardan ve çevredeki iş yerlerinden çıkan ambalaj atıklarının gelişigüzel atılmaması ve çevreyi kirletmemesi amacıyla uygun alanlara kafes koymaya devam ediyor.

Müdürlük yetkilileri, dün, Kunduracılar Çarşısı’na ihtiyaç gereği ambalaj atıklarının toplanmasına yardımcı olması açısından kafes koydu.

Kafeslerin haftada 2 gün, yetmediği durumlarda 3 günde bir toplanacağına dikkat çeken Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, kafeslere; kağıt, metal, karton ve plastik atılabileceğini dile getirdi. Müdürlük yetkilileri ayrıca söz konusu kafesin hemen yanında yine Keşan Belediyesi tarafından konulan cam kumbaralarına da cam ve şişelerin atılabileceğini bildirdi.

Müdürlük yetkilileri, şunları söyledi: “Kafeslerin kullanımı konusunda vatandaşların ve işletme sahipleri ile çalışanlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi temenni ediyoruz. Hep birlikte amacımız temiz bir çevre yaratmak ve yaratılan temiz çevreyi korumak ve geri dönüşüme katkı sağlamak.”