CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet

Örnek, 197 sahte seçmen tespit ettiklerini açıkladı

 

“Kur’an kursuna bile

seçmen kaydetmişler!”

 

 

Keşan’ın Beyendik Beldesinde, CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek tarafından gündeme getirilen sahte seçmen iddiasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Örnek, iddiaların merkezi olan Beyendik TOKİ Konutlarında dün yaptığı açıklamada, beldede ikamet etmemesine karşın 197 sahte seçmen tespit ettiklerini ve bu seçmenlerin nüfus kayıtlarının AK Parti’li Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu tarafından aldırıldığını ileri sürdü.

 

Konuyla ilgili olarak dün saat 11.00 sıralarında, Beyendik TOKİ Konutlarında CHP Belde Başkanı Sezgin Gündoğdu ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Muhammet Örnek, boş dairelere, içerisinde başka ailelerin yaşadığı evlere, Kur’an kursunun verildiği daireye, bunların yanısıra ahır ve samanlıklara dahi Beyendik ile hiçbir ilgisi bulunmayan kişilerin nüfus kaydı nakledildiğini bildirdi.

“BELDE DIŞINDAN KAYDEDİLEN 197 SEÇMEN TESPİT ETTİK”

Seçmen listelerinin 10 Ocak 2014 tarihinde askıya çıkmasıyla birlikte, belde dışından 197 seçmenin kaydedildiğini tespit ettiklerini belirten Örnek, “Bu, neredeyse bir köy. Bu 197 kişiden 150’si Beyendik’le hiç alakası olmayan, Beyendik’in dışından gelenler. Beykent’te tespit ettiğimiz kapısı kırık daireye, içi boş daireye, içinde başka vatandaşımızın oturduğu, ev sahibi olduğu dairelere insanları kaydettirmişler. Bu çok acı verici. Ev sahibinin bile haberi yok. Ev sahibi evinde oturuyor. Gerçek belgeler burada. Ev sahibi de burada, ev sahibinin şikayet dilekçesi de burada, evin kendisine ait olduğunu gösteren belgeler de burada. Bunlar o kadar küçülmüşler ki Kur’an kursuna dahi seçmen yazdıracak duruma gelmişler. Kur’an kursunu seçim malzemesi yapacak hale gelmişler. Bunların ahirette yatacak yerleri yok. Allah’a nasıl hesap verecekler çok merak ediyorum. Dahası da var. Beyendik’in diğer mahallelerinde evlerin ahırlarına, samanlıklarına insanları yazdırdılar. Bunlar tespit edildi.” dedi.

GÜNDOĞDU:  BEYENDİK’TE ŞEFFAF BİR SEÇİM İSTİYORUZ

CHP Beyendik Belde Başkanı Sezgin Gündoğdu da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz, tüm Türkiye’de olduğu gibi Beyendik’te de şeffaf bir seçim istiyoruz. Bizim yalanla, dolanla işimiz yok. Burada bir sürü usulsüz seçmen yazılmış. Bunları biz yazdırmadık. Bunları yazdıranların neye dayanarak bunu yaptıklarını merak ediyorum. İçinde oturulan bir binaya başkaları nasıl seçmen yazılıyor? Bununla ilgili şikayetimizi yetkili makamlara yaptık.

Beyendik TOKİ Konutlarında ikamet eden Yalçın Kasap adlı vatandaş ise, kendisine ait olan ve kendisinin oturduğu dairede, iki başka kişinin daha seçmen olarak göründüğünü ifade ederek, konuyla ilgili Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini söyledi. TOKİ sakinlerinden Emine Gümüş de oturdukları binada 9 sahte seçmen tespit ettiklerini bildirdi.