Önümüzdeki Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların baskül fiyatları açıklandı. Buna göre,  koç 12.50, dana 11,50, keçi 9.50, inek 8.50 liradan satılacak.

Konuyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, bu konuda 27 Eylül 2013 Cuma günü Edirne Ziraat Odası Başkanlığı’nda bir toplantı yapıldığını bildirdi. Edirne Ziraat Odası Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Edirne Belediyesi, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası,  Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Edirne Sanayi ve Ticaret Odası, Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Kasaplar Derneği temsilcilerinin katıldığını ve kurbanlık fiyatlarının belirlediğini söyleyen Kaymaz, “Bu toplantıya katılan heyet, Edirne Ticaret Borsası canlı hayvan şubesindeki günlük satışlarını baz alarak ortak bir karar almış. Bu karara göre kurbanlık canlı hayvanların baskül fiyatı koç 12.50, dana 11,50, keçi 9.50, inek 8.50 lira. Kurbanlık yetiştiren üreticilerimize ve kurban kesecek olan vatandaşlarımıza duyurulur” dedi.

Kaymaz, Kurban Bayramı’nın tüm vatandaşlarımıza ve İslam alemine de hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, herkes için kazasız, belasız bir bayram olması dileğinde bulundu.