Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, 3 Şubat’ta başlayacak istihdam garantili “Temel Muhasebe Eğitimi” için başvuru kayıtlarının açıldığını söyledi.

Keşan TSO ve Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) işbirliğinde düzenlenecek olan Temel Muhasebe Kursu ile ilgili bilgi veren Seda Havale şunları kaydetti:

“Odamız ve MMMBD Keşan Şubesi Yönetimi ile 24 Aralık’ta yaptığımız toplantıda, işbirliği içerisinde düzenleyeceğimiz ‘Temel Muhasebe Eğitimi’ kursu için protokol imzalanmıştır. Kursumuz 3 Şubat tarihinde başlayacak. 8 hafta sürecek olan kursa katılmak isteyenler için başvuru süreci başladı. Kursumuzda genel muhasebe, girişimcilik ve bilgisayar dersleri verilecek. Hafta içi her gün olmak üzere toplam 120 saat sürecek olan kursumuzda haftanın belirli günleri ise kursa katılan kursiyerlere, muhasebe bürolarında uygulama yaptırma imkanı sunulacak. Kurs tamamlandığında ise katılımcılara sertifika verilecek.”

Havale açıklamasının devamında, “Kurstaki amaç; muhasebe bürolarında ve benzer işlerde çalışmak isteyenlere yönelik temel muhasebe, girişimcilik ve bilgisayar eğitimi verilerek, bilgilerini geliştirmek ve başarı ile kursu tamamlayanlara muhasebe bürolarında ve Keşan TSO üye iş yerlerinde iş fırsatları sunmaktır. Kursa muhasebe bilgilerini geliştirmek isteyen ve muhasebe bürolarında ve benzer işlerde çalışmak isteyenler katılabilir. Fakat sınırlı sayıda kişiyi kayıt edeceğiz, bu yüzden katılmak isteyenlerin bir an önce odamıza gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.” dedi.

Seda Havale, son olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Keşan TSO’nun 714 11 37 numaralı telefonundan kendisine ulaşılabileceğini belirterek başvuruların 31 Ocak Cuma günü sona ereceğini söyledi.