Keşan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. yıldönümü nedeniyle 19 Kasım 2015 Perşembe akşamı Köşk Düğün Salonu’nda Keşan Belediyesi tarafından Kurtuluş Balosu düzenlendi.

Saat 19.00’da başlayan baloya Keşan Kaymakamı Nuri Özder, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Personel Albay Cihangir Özer, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt,  Eski Edirne Belediye Başkanı Güngör Mazlum ve eşleri ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri ile bine yakın vatandaş katıldı.

Başkan Özcan ve eşi Şengül Özcan’ın baloya katılanları kapıda karşılaması ve fasıl ile başlayan gecenin sunuculuğunu Keşan FM Radyo Programcısı Arif Güven yaptı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Mehmet Özcan, “Hepiniz kurtuluş gecemize hoş geldiniz. Ülkemizin güneydoğusunda yaşanan ateş çemberinden sonra kurtuluş günlerinin önemini çok daha iyi anlıyoruz. Ülkelerini, ata topraklarını, doğdukları yerleri, çoluk çocuğuyla arkada her şeyini bırakıp kaçmak zorunda kalan mültecilere bir bakıp halimize şükredelim. Bu bize çok güzel bir örnek. Bugün Kurtuluş Koşumuz yapıldı ve dereceye giren çocuklarımıza bugünün anlamını sordum; Kurtuluş Günü olduğunu söylediler. Kurtuluşun anlamını sordum cevap vermediler. Eğer geçmişimizi gelecek nesillere aktaramazsak bu bizim çok büyük suçumuz olur. Ulus olarak 1071’de Anadolu topraklarına girdik. 1299’da Osmanlı Devleti kuruldu. Kısa sürede de Avrupa topraklarına geçti. Trakya topraklarına ayak basıldı. İmparatorluk İstanbul’u alıyor. Balkan coğrafyasının çok büyük bir kısmı, Anadolu ve Kuzey Afrika’ya kadar genişliyoruz. Sonra gerileme dönemine giriliyor. 1877-1878’de 93 Harbi’nde Ruslara karşı ciddi bir mağlubiyet alınıyor. Bölgede Bulgar işgali yaşanıyor.  Sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş hareketini başlatıyor. 1919-1922 yılları arasında Keşan 3 yıl Yunan işgali altında kalıyor. Kurtuluş Savaşı’nda Yunan’lar bölgemizde asker bulundurma zorunluluğu hissediyor. Eğer atalarımız burada suskun kalsalardı belki askerler bölgeden geçip Ankara’yı düşürebilirlerdi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanamayabilirdik. Bu coğrafya son 200 yılda çok büyük acılar çekti ama 1923’ten bu yana huzur içindeyiz. Günün ve geçmişin önemini çok iyi kavramalıyız. Eğer özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak kafamıza dipçik vurulmuyorsa ticaretimizi rahat yapabiliyorsak bu toprakların da kıymetini bilmek zorundayız. Sizlerle beraber benim 11’nci 19 Kasım kutlamam. Bununla da gurur duyuyorum. Allah devletimize zeval vermesin, bir daha böyle işgal günleri olmasın. Nice Kurtuluş Bayramlarına…” dedi.

Gece, Oya Pınar’ın güçlü sesi, TSM’nin güçlü yorumcusu Melihat Gülses’in sanat müziği eserleri ve yöre sanatçısı Ayşe Engin Aslanca’nın türküleri ile sürdü. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da zaman zaman şarkı ve türkülere eşlik ederek salondan büyük alkış topladı.









KURTULUŞ CADDESİ KONSERİ

19 Kasım 2015 Perşembe akşamı Kurtuluş Caddesi’nde de alışveriş günü etkinliği kapsamında Keşan Belediyesi’nin sponsorluğunda Yüksek Sadakat Grubu tarafından konser verildi.

Buradaki program da Keşan FM Radyo Programcısı Arif Güven’in sunumunda gerçekleştirildi. 

Konser sırasında sahneye gelerek  gruba çiçek takdim eden,  Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü etkinliğinin düzenlenmesinde büyük emeği olan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, etkinliği; Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan TSO,  cadde esnafı ve halkla birlikte gerçekleştirdiklerini dile getirdi ve sözü Mehmet Özcan’a bıraktı.

Kurtuluş Günü’nün tarihine ilişkin bilgiler paylaşan ve Kurtuluş coşkusunun doyasıya yaşanmasını temenni eden Özcan, bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini aktardı ve gruba sanat yaşamında başarılar diledi.

Konser, grubun birbirinden güzel eserlerini seslendirmesiyle sürdü.