HABER MERKEZİ

Saat 18.30’da başlayan baloya; CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı P. Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Keşan İçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Özcan ve eşi Şengül Özcan’ın baloya katılanları kapıda karşılaması ve Raif Perçin ve arkadaşlarının faslı ile başlayan gecenin sunuculuğunu Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Personeli Osman Coşkun yaptı.

ÖZCAN: KURTULUŞ BAYRAMIMIZDA BİR ARAYA GELEMEYECEKSEN NE ZAMAN GELECEĞİZ?

Gecenin açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, şunları söyledi. “Hepiniz kurtuluş gecemize hoş geldiniz. Keşan’ımızın 95.Kurtuluş yıldönümü hepimize kutlu ve mutlu olsun. Sizlerle beraber kutladığımız 14. Kurtuluş Bayramımız. Nice yıllara sizlerin bizlerin, başı açık alnı dik özgürce kutlamak kısmet olsun diyorum. Değerli hemşerilerim, bugün meydanda kısa bir tarihi geçmişimizi anlattım. Gerçek şu ki biz birlik beraberlik içerisinde olmadığımız müddetçe, bir şeylerin sağlam ve garantide olmayacağını iyi bilmemiz lazım. O yüzden kendi içimizde kırgınlıklar küskünlükler olabilir. Ama bu ulusal günlerde mutlaka asgari müştereklerde birleşmemiz lazım. Çok fazla böyle harcayacak enerjimiz yok. Şu anda ilk defa sağ olsun Sayın Komutanım, sayın milletvekilim buradalar. Hadi Kaymakamımızın babasının daha 40’ı çıkmadı eyvallah, Emniyet Müdürümü, Jandarma Komutanımı, daire amirlerimi, diğer siyasi parti ilçe başkanlarını göremiyorum. Bu bizi gerçekten yürekten yaralıyor. Biz böyle günümüzde hep beraber olmayacağız da ne zaman olacağız? O zaman elin adamı da 2 gün önce Atatürk’ü ve Sayın Tayyip Erdoğan’ı hedef tahtası yaparak nişangah üzerine koyar. O zaman elin gavurun da değil kabahatte biraz bizler de. O Yüzden bu söylediklerimi unutuyorum. Sizlere nice kurtuluş günlerinde coşkuyla kutlanmasını temenni eder. İyi eğlenceler dilerim.”

Özcan’ın ardından CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan bir konuşma yaparak şunları söyledi.

BİRCAN: FRAG DA GİYSENİZ SMOKİN DE GİYSENİZ SİZE İNANMAYIZ

Özcan’ın konuşmasından sonra mikrofona CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan geldi.

“Keşan’ın Kurtuluşu’nun 95. Yılı kutlu olsun. Ne güzel ki Cumhuriyetle yaşıyoruz. Değerli hemşerilerim Mustafa Kemal Atatürk o kadar güzel bir Cumhuriyet kurmuş ki bizlere bakın bir 15 Temmuz yaşadık 20 Temmuz darbesiyle onu hala bastırmaya çalışıyorlar. Mustafa Kemal’in biten bir imparatorluktan nasıl bir Cumhuriyet yarattığının hala farkına varmıyorlar. Ama bu 10 Kasım’da ne olduysa oldu herkes Atatürkçü oldu. Ben gurur duyuyorum,  Atatürkçü olan her insandan gurur duyuyorum. Ellerinden öpüyorum, saygı duyuyorum, ama gömlek değiştirdik der gibi maske değiştiremezsiniz, inanmam. Bu maske size ağır gelir. Mustafa Kemal Atatürk’ün maskesi size ağır gelir. Siz demokrasi dediniz, insan hakları dediniz. Siz peygamber ahlakı dediniz, Fırat’taki ineğin tek koyunun hesabını ben veririm dediniz ama Sayıştay’dan dahi hesap alamıyoruz. Kimseye hesap veremiyorsunuz. Siz frag da giyseniz smokin de giyseniz gelin burada Keşan’ın Kurtuluş gününde Kurtuluş Balosu’nda vals de yapsanız biz size inanmıyoruz. Biz size inanmıyoruz, o maske çok ağır bir maskedir. Düne kadar Cumhuriyet için 90 yıllık reklam arası dediniz. ‘İki Ayyaş’ dediniz. Ama şu anda gerçekleri öyle bir kabul ediyorsunuz ki işte Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette, nasıl bir cumhuriyet kurdu ki o cumhuriyette size yapılan o darbeyi hala ve hala içinizden temizleyemiyorsunuz. İçinizde idi onu temizleyemiyorsunuz hala. Ama Mustafa Kemal Atatürk bitmiş olan imparatorluğun içinden her türlü ama her türlü oyunlara karşı, emperyalizme karşı, Sevr’e karşı Lozan’ın yarattığı Lozan Antlaşması ile birlikte bu ülkeyi kurdu, Cumhuriyeti kurdu. Cumhuriyet öyle bir değer ki, ben çiftçi çocuğuyum Enez’in Hasköy’ündenim milletvekili olabiliyorum. Benim arkadaşlarım aynı şekilde köy kökenlidir. Belediye Başkanı olabiliyor, milletvekili oluyor, bakan olabiliyor. Demek ki Cumhuriyet öyle bir değer ki, Mustafa Kemal öyle bir Cumhuriyet bıraktı ki bizlere. Biz Cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Nasıl ki milli bayramları unutturuyorlarsa, 23 Nisanları unutmayacağız, 19 Mayısları çocuklarımıza aşılayacağız. 30 Ağustoslar bizim Zafer Bayramımızdır. 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşudur, onun için bizler sahip çıkacağız, gençlerimiz sahip çıkacak, çocuklarımız sahip çıkacak. Bu ülkenin tek sahibi bizleriz. Bizler ki vatan kaybetmenin ne olduğunu bilen insanlarız. Bizlere muhacir derler neden? Çünkü evladı Fatihan olarak gitmişiz Rumeli’de Balkanlarda kalmışız, tekrar vatanımıza gelmişiz. Biz işgali gördük direnişi gördük. Onun için dedelerimizden ninelerimizden işgalin, direnişin ne olduğunu biliyoruz. Cumhuriyetin ne olduğunu biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bu ilkede kimsenin ama hiç kimsenin silmeye gücü yetmeyecektir. Hepinize saygılar sunuyorum. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun.”

Bircan’ın konuşmasın ardından Grup Dörtyol sahne aldı.

10.Yıl Marşı’nın çalınmasıyla bütün salon ellerindeki Türk Bayrakları ile Marşı hep bir ağızdan söyledi

Grup Dörtyol’un ardından Ayşe Engin Arslanca, İsmail Gülşen Kutlu sahneye gelerek söylediği parçalarla baloya katılanlara bir müzik ziyafeti yaşatarak salondan büyük alkış topladı.

Özcan, sahne alan sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkür ederken, İsmail Özkan’ın doğum günü de sahneye getirilen doğum günü pastası ile tüm salondakiler tarafından kutlandı.

Özkan, bu sürpriz için Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür etti.

KURTULUŞ CADDESİ KONSERİ

“Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri” etkinliği kapsamında, 19 Kasım 2017 Pazar akşamı düzenlenen konserde, Keşanlılar doyasıya eğlendi.

  Keşan Belediye sponsorluğunda gerçekleştirilen konser saat 20.00 sıralarında başladı.

Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir sunumunda gerçekleştirilen konserde, ilk olarak Oya Pınar sahne aldı.

Pınar’ın konserinden sonra Demir tarafından kendisine Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan adına bir çiçek takdim edildi.

Oya Pınar konserinin ardından sahneye Grup Gece Yolcuları geldi.

Gece Yolcuları Grubu’na çiçeğini, Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü etkinliğinin düzenlenmesinde büyük emeği olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve cadde esnafı Kadir Mutaf, tarafından verildi. Mutaf yaptığı konuşmada konsere katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, şunları söyledi: “Bu yıl Kurtuluş Caddesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Alışveriş Günleri etkinliğimizin 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimiz kapsamında sokak konserlerini gerçekleştiriyoruz. Bu yılki konserimizde Oya Pınar ve Grup Gece Yolcuları ile birlikte oluyoruz. Konserimizde bize destek olan Keşan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizleri böyle yağmurlu bir havada yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.”

Konserde, Pınar ve Gece Yolcuları Grubu güzel eserleri seslendirirken, yağmura rağmen konsere büyük ilgi gösteren Keşanlılar müzik ziyafeti yaşadılar.