SONGÜL KONAR

Dün saat 12.30 sıralarından açılış kurdelesi kesilen etkinliğe; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Garnizon Komutan P. Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, , Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kurtuluş Caddesi esnafı Fatoş Gürses, katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek, “Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Aramızdan ayrılan Edirne Milletvekili Erdin Bircan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Türkiye’nin enflasyon ile topyekûn mücadele kampanyasında biz de varız. Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günlerini halkımıza sunuyor, esnaflar olarak da ‘Türkiye kazanacak, Keşan kazanacak’ diyoruz. Hayırlı kandiller, hayırlı alışverişler.” ifadelerini kullandı.

Gürses’ten sonra kürsüye gelen Şapçı, şunları söyledi: “Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Kurtuluş Caddesi’ndeki işletmelerimizin bir araya gelerek düzenlediği ‘Keşan Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri Etkinliği’nin bu yıl 7. sini gerçekleştiriyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kurtuluş Caddesi esnafımızdan gelen indirim günü etkinliklerine destek talebine her yıl olumlu karşılık veriyoruz. Bölge ekonomisine canlılık kazandıracak bu tip organizasyonlara ve diğer cadde esnaflarımızdan gelecek etkinlik taleplerine de her zaman destek vermeye hazırız. Bu etkinlikler bölgemizin en önemli ticaret merkezi olan Keşan’ın ticari faaliyetlerini geliştirmekte ve ekonomiye değer katmaktadır. Bu ve benzer organizasyonlar Keşan’ın açık hava alışveriş merkezi olması yolunda atılan önemli adımlardandır. Geleneksel hale gelen alışveriş günü etkinliğinde vatandaşlarımız, önceki senelerde olduğu gibi bu yılda gün boyu indirimli mağazalarımızdan alışveriş yapabilecekler. Bu vesileyle; her yıl üstüne katarak devam ettirilen Alışveriş Günü Etkinliği’nin, öncelikle esnafımıza bol kazançlar getirmesini temenni ederek, indirim gününe gelen vatandaşlarımızın iyi bir gün yaşamalarını diliyorum. Keşan’a ve tüm bölgeye hayırlı olsun.”

Özcan da, konuşmasının başında Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutlayarak, “Bu yıl etkinliğin 7.’sini düzenliyoruz. Öncelikle zor ekonomik şartlarda bir nebze de olsa hem esnafımıza, hem vatandaşımıza faydalı olmasını temenni ediyorum. Belediyeniz olarak düzenlen bu etkinlikte her türlü desteği verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Keşan’a hayırlı olsun diliyorum. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun Allah bir daha o kötü günleri göstermesin. Kandiliniz mübarek olsun, katkı sunan herkese teşekkürler.” dedi.

Etkinliğin açılışında son olarak Özder konuşarak şunları dile getirdi: “Öncelikle hayatını kaybeden Edirne Milletvekili Erdin Bircan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Etkinliğimizin 7.’sini gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş Günü etkinlikleri her yıl biraz daha iyi olarak devam ediyor. Bundan sonra yıllarda daha da faydalı olacağını inanıyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Keşan’ımızın kurtuluşunun 96. yıldönümünü ve kandilinizi kutluyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla etkinliğin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri caddede bulunan dükkânları ziyaret ederek ‘Hayırlı işler’ dileklerinde bulundu. Alışveriş günleri gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti.