Kurtuluş caddesi esnafının bu yıl 5.’sini düzenlediği Kurtuluş Caddesi alışveriş etkinlikleri yapıldı. 19 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 12.30’da başlayan etkinliğin açılışına Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve halk katılım gösterdi. Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Kurtuluş Caddesi esnafı Kadir Mutaf, etkinlikte yardımlarını esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
TRAKYA’NIN HİÇBİR YERİNDE 4 TANE AVM YOK
İlk olarak konuşan Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Hepimizin kurtuluş bayramı kutlu olsun. Bu uğurda emek veren şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş bayramını taçlandırmak adına kurtuluş şenlikleri adı altında ekonomik anlamda bir etkinlik yapıyoruz. Kurtuluş caddesinin bu anlamda ne kadar müsait olduğunu anlıyoruz ki bu etkinliğin bu günlere denk gelmesi bizler açısından çok anlam taşıyor. Ekonomiye değer katmak istihdam sağlamak biz çalışanların, üretenlerin, girişimcilerin bu etkinlikleri yapması bölgemize de değer kattığını bir kez daha görüyoruz. Trakya’nın hiçbir yerinde 4 tane AVM yok. Keşan’da 4 tane AVM var. Şehir içimizde 10 tane AVM potansiyelimiz var. Keşan 360 derece hizmet veren bir bölge. Kıymetini bilmeliyiz. Coğrafyası buna müsait. Batı Trakya’dan Tekirdağ’a kadar Çanakkale’den Edirne’ye kadar 4 tarafımız potansiyelle dolu. Diyeceksiniz ki üretim eksik. Tüm büyüklerimizle vekillerimizle üretim için de çaba sarf ediyoruz. OSB konusunda da gayretlerimizi takip ediyorsunuz. Ancak alışveriş konusunda da bölgemize ekonomik anlamda alışveriş göçü gerçekleştirmeliyiz. Cadde mağazacılığını geliştirmek zorundayız. Mini bir etkinlik yapıyoruz. Nasıl etkisi oluyor. Esnafımız para kazanmak ve daha çok eleman çalıştırmak için heyecanlı. O zaman bunları gerçekleştirmek için bütün Keşan’ı AVM modeli olarak değerlendireceğimize inanıyorum. Bu vesile ile bayramımızı kutlarken kurtuluş caddesi esnafına hayırlı işler diliyorum. Bu bereketli günde kazançları umarım gönüllerindeki gibi olur.” dedi.
BU SENE DAHA ÖNCEKİLERDEN FARKLI OLACAK
5.’si düzenlenen kurtuluş caddesi alışveriş günlerinin bu sene daha farklı geçeceğini belirten Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan şunları söyledi: “Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümünü hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Kurtuluş caddesi esnafları kurtuluş etkinlikleri düzenledi. Biz de onlara kaymakamlığımızla beraber elimizi uzattık. Görüyorum ki bu sene daha öncekilerden farklı olacak. Öncelikle organizasyonumuz hayırlı olsun. Beklentileriniz umduğunuz gibi çıksın.”
GERÇEKTEN GÜZEL BİR ETKİNLİK
Bu tür etkinlikleri desteklediğini aktaran CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Gerçekten güzel bir etkinlik. Bugün Keşan’ımızın kurtuluşunun 94.yıldönümünü kutluyoruz. Tabii ki bizler toprak kaybetmenin değerini bilen, bizler balkanlarda Rumeli’den göç etmiş insanlar olarak bu ülkede toprağın ve vatan kaybetmenin değerini en iyi bilenlerdeniz. Onun için de ülkemizde bundan sonra bir karış dahi toprağın verilmemesi dahi mücadele edeceğiz. Bu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet değerlerini hep birlikte yaşatacağız. Esnafımıza hayırlı işler diliyorum. Bu etkinlikler bol olsun. AVM’lerden çok bu tip cadde esnafının yaşamasını istiyorum. Çünkü cadde esnafı Keşanlıdır. Bu tür etkinlikleri destekliyorum. Hayırlı işler diliyorum.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE ÜRETMELİ
Küçük esnafı önemsediğini söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, “Çok güzel bir gün. Ben de bir esnaf çocuğu olarak bu tip günlerin çok önemli olduğunu biliyorum. Alışveriş ne kadar çok olursa insanlar mutlu olur. Devlet de bundan ciddi bir vergi kazanır. Küçük esnafı çok önemsiyoruz. Ama küçük esnafın da çok ciddi sorunları olduğunu biliyoruz. Bu tip günlerin sayılarının artmasını istiyorum. Gündemde ticaret olmalı. Türkiye üretmeli ama hakça bölüşmeli.” dedi.
HER SENE DAHA İYİYE GİDİYOR
Etkinlikte son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Nuri Özder, “Kurtuluş caddesi etkinliğinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Bugün 5.’si yapılıyor. Ve her sene daha iyiye gidiyor. Bu etkinliğin hem kurtuluş caddesindeki esnafımıza hem ilçemiz halkına hem de gelen misafirlerimize faydalı olduğuna inanıyorum.” dedi.
Alışveriş günleri, çeşitli etkinliklerle devam etti.