Kurtuluş Caddesi esnafının, geçen yıl 19 Kasım'da “Gece saat 12'ye kadar alışveriş” sloganıyla düzenlediği “Alışveriş Günü” etkinliği bu yıl da gerçekleştirilecek.

40'a yakın esnafın katılacağı etkinlikte,  caddenin çarşı merkezine yakın olan bir bölümü trafiğe kapatılacak ve iş yerleri sat 24.00’e kadar açık kalacak.

KURTULUŞ CADDESİ’NDE 40’A YAKIN İŞYERİ İNDİRİME GİRECEK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nda dün konuyla ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aynı zamanda cadde esnaflarından da olan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, etkinlikle ilgili olarak şu bilgileri verdi:  Öncelikle bu etkinlik, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan TSO ve Kurtuluş Caddesi esnafının katkılarıyla düzenlenmektedir. Etkinlik kapsamında 40'a yakın Kurtuluş Caddesi mağazası, indirim mağazası olacak. Etkinliğin en temel özelliği, misafirlerimize Kurtuluş Caddesi firmalarını tanıtmak ve ürünlerde indirimler yaparak cazip bir alış-veriş imkanı sunmaktır. Geçen yıl düzenlediğimiz etkinlikten bizler esnaf olarak çok verim aldık. Halkımızın da memnun olduğunu gördük ve etkinliği bu yıl da yapmak istedik.”  

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DE OLACAK

Bu yılki organizasyonu daha eğlenceli hale getirmek için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini de bildiren Mutaf, Saat 17.00-19.00 arası Grup 7/24 konseri, saat 16.00-18.00 arasında günümüzün en popüler yazarlarından Kahraman Tazeoğlu'nun imza günü düzenlenecek, Keşan'ın ileri gelenlerinin katılacağı cadde tavla turnuvası düzenlenecek, Keşan Belediyesi Ev Sanatları Kursu katılanlarının hazırladığı ürünler sergilenecek, gün boyunca animasyon ve çeşitli etkinliklerimiz olacak” dedi.

Yapılan etkinlikteki maddi giderin tamamen Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü'ne katılan firmalar tarafından karşılandığına işaret eden Mutaf, etkinliğe katılan esnafa teşekkür etti.

Keşan'daki diğer caddelerdeki esnafların da birliktelikle böyle bir etkinlik düzenlemeleri durumunda Keşan TSO olarak kendilerine destek vereceklerini bildiren Kadir Mutaf, Mart-2013'te Keşan İndirim Günleri etkinliğinde de büyük bir tecrübe edindiklerini ve aynı etkinliği yeniden düzenlemek için yapılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

ETKİNLİK ESNAFIN TALEBİ İLE OLUYOR

Mutaf,  basın mensuplarının Kurtuluş Caddesi 1,5 kilometre uzunluğunda bir cadde. Etkinlik neden belirli bir alanda sınırlı kalıyor? sorusuna da şu yanıtı verdi: “Caddenin belirli bir noktasında yapabiliyoruz. Çünkü etkinlik esnafın talebiyle oluyor. Bu yıl da etkinliğimiz İstikbal Mağazası'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan bölümde düzenlenecek. Tüm işyerleriyle birebir görüşmemiz oldu. Fakat diğer esnaflarımız gerek bütçeden dolayı gerekse ürünlerini sunamamalarından dolayı etkinliğin içerisinde olmak istemedi. Ancak, aşağıda kalan ve etkinliğe dahil olmak isteyen bazı mağazalarımız var. Onları da görmezden gelemedik ve onlara etkinliğin olduğu yerde stant kurmak kaydıyla ticaret ve tanıtım imkanı sağladık. Bu da zaten iki firmamızı geçmiyor.”  

Etkinlik kapsamında caddenin belirli bir bölümünün belirli saatler arasında trafiğe kapatılacağını ifade eden Kadir Mutaf, güne özel indirim uygulayan mağazaların girişlerinde özel indirim pankartları ve afişleri konulacağını da belirtti.