19 Kasım Keşan’ın Kurtuluş Günü’nde, Kurtuluş Caddesi’ndeki yaklaşık 40 esnafın birlikteliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü” etkinliğinden esnafın memnun kaldığı ve hem tanıtım yapma fırsatı yakaladıkları, hem de umduklarının üzerinde alışveriş yaptıkları bildirildi.

Cadde esnaflarından etkinliği organize eden Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf dün basına  yaptığı açıklamada, alışveriş günü etkinliğini değerlendirdi.

Konuyla ilgili olarak esnafla yaptığı görüşmelerde aldığı tepkilerin olumlu olduğunu kaydeden Mutaf, şunları söyledi:

TİCARİ DURGUNLUĞA RAĞMEN GEÇEN YILIN CİROSUNU YAKALADIK  

“Geçen yıla oranla etkinliğe katılım fazla oldu. Bu yılki etkinliğe halkımız daha fazla ilgi gösterdi.  Ayrıca esnaf etkinlikte yaptığımız artı faaliyetlerden oldukça memnun. Ticari anlamda geçen yılla kıyasladığımızda, satışların kısmen yakın olduğu görüldü. Ancak bu yıl dezavantajımız vardı. Maalesef bu dönemde ticari hayatta ekonomik bir durgunluk var. Bunun nedeni de geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda maaşların erken dağıtılması ve insanların da bu ay için alım güçlerini zorladığını düşünüyorum. Ve bu durgunluğun piyasaya yansıdığı görülüyor ancak buna rağmen geçen yılın cirolarını yakaladı birçok firma. Geçen yıl satış yapamayan bazı esnafımız  bu yıl farklılık yaratarak, güne özel hazırlık yaparak, özel ürünler getirerek etkinlikten bu kez faydalandılar. Birkaç firmada çok ciddi satışlarımız oldu.”

BU, BİRLİKTELİĞİN SONUCU

Bu etkinliğin ekonomik getirisinin yanı sıra esnafın birliktelik göstererek, şehir genelinde yapılabilecek birçok projeye örnek teşkil ettiğini de ifade eden Mutaf, “40'a yakın esnafın birlikteliğiyle yapılan bir organizasyon. Bu birliktelikte herkesin aynı özveri ve aynı çaba ile işe sarıldığını gördük. Esnafımız etkinliğe bir bayram şöleni gibi hazırlandılar. Gelen müşterilerini, bir düğüne gelen misafir gibi karşıladılar. Bu, birlikteliğin sonucudur.” dedi.

Bu etkinlik için harcanan paranın tamamen cadde esnafı tarafından karşılandığını da kaydeden Mutaf,

Keşan’ın, Trakya'da bölgenin önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerek, ilçemizin bölge insanına çok daha iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğinin altını çizdi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL KEŞAN GENELİ İÇİN BÜYÜK BİR ETKİNLİK DÜŞÜNÜYORUZ

Mutaf, açıklamasını şöyle tamamladı: “Lider bir ticaret merkezi ortaya çıkarabilmek için bu tür etkinliklerin desteklenmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili Ticaret Odamızla birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunu sadece kendi alanımızda değil birçok kişiye danışarak farklı projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun da sonuçları nisan-mayıs aylarında, Keşan genelinde büyük bir kapsamlı etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Bütün Trakya'yı kapsayan, büyük bir tanıtım yapılacak. Bu etkinlikte bölgemizin bazı sektörlerini daha ön plana çıkarmaya çalışacağız. Buna Keşan olarak ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.”