Kurtuluş Caddesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Alışveriş Günü” etkinliği, dün coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla, saat 12.30'da gerçekleştirilen “Alışveriş Günü” etkinliğinin açılış kurdele kesimi öncesi Keşan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi.

Daha sonra toplu halde gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından, etkinlik cadde üzerindeki işyerlerinin ziyaret edilmesiyle devam etti., Dınkırcı, Özcan ve Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu daha sonra girdikleri bir işyerinde etkinlik ile  ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Açıklamada ilk olarak konuşan Mehmet Özcan, Kurtuluş Caddesi esnafının düzenlediği etkinliği Kurtuluş Bayramı'na denk getirmelerinden ötürü teşekkür ederek, Kurtuluş günümüze ayrı bir renk kattı. Onun dışında etkinlikte halkımızın kaliteli ürünleri ucuza alma şansı oldu. Esnafımızın da ticaretini geliştirmesi kazanç oldu. Etkinliğe önayak olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN

Bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda tekrarlandıkça olgunlaşacağını kaydeden Özcan, şöyle konuştu: İlerki yıllarda daha da güzel etkinlikler yapacağız. O zaman sadece Keşan halkı değil, köylerimizden de çevre ilçelerden de gelerek etkinliklerden faydalanmak isteyeceklerdir. Gördüğüm manzaradan buranın belediye başkanı olarak çok mutluyum. Allah yolumuzu açık etsin. Daha iyi organizasyonlar da yapacağız. Geçen yıl olduğu gibi yarın basından eleştirileri duyarız. Eleştiri en kolay şeydir. Bir cemiyet yaparsınız en yakınınızı davet etmeyi unutursunuz. Önemli olan bir sonraki yıl o hataları telafi edip daha güzelini ortaya çıkarmaktır.”  

DINKIRCI: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ

Daha sonra konuşan ve sözlerine Bizim için gerçekten özel ve güzel bir gün.”  diyerek başlayan  Kaymakam Bekir Dınkırcı, “Keşanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutluyoruz. Öncelikli olarak Keşanlılarımızın Kurtuluş Günlerini tebrik etmekle birlikte; birliğimizin, beraberliğimizin, bölünmez bütünlüğümüzün daim olmasını ve bunun için birbirimizin kıymetinin bilinmesini, karşılıklı sevgi ve saygımızın ebediyete kadar sürmesini istirham ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.” dedi.

HERKESİ KUTLUYORUM

Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri etkinliğinde en önemli unsurlardan birisinin, caddedeki esnafın birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyması olduğuna işaret eden Dınkırcı, Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah daha sonraki etkinlikler daha güzel olacaktır. Cadde esnafımıza bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

HELVACIOĞLU: KEŞAN, ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMA YOLUNDA

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da şunları söyledi: 91. yılını kutladığımız Keşan'ın kurtuluşunda nasıl Keşanımızı bir bütün halinde ordumuzun mücadelesiyle bu savaşı kazanarak kurtuluşu gerçekleştirdiysek, şimdi de ekonomide de bu birliği ve beraberliği yaşıyoruz. Gerçekten yapanlar da yapmaya vesile olanlar da bir beraberlik sergiliyorlar. Keşan'ın alışveriş merkezi olması yolunda iyi adımlar atılıyor Kurtuluş Caddesi kampanyasıyla. Sadece burada değil şehir merkezinde de kampanya yapıyoruz. Bence öncelikle bu kampanyaya destek verenler başta Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, emniyetimiz ve öncülüğünü yapan Kadir Mutaf ile esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Burada temel organizasyon Keşan'ın alışveriş merkezi olma yolunda, Kurtuluş Caddesi'nin indirim çalışmaları, ikincisi de birlik ve beraberliğimizdir. Esnafımız adına emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurtuluş Caddesi esnaflarından Kadir Mutaf da organizasyonun güzel başladığını belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Kurtuluş Caddesi'ne gelenler gün boyunca sokak müzisyenleriyle eğlenirken, Keşan Belediyesi tarafından da vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Kurtuluş Caddesi’nin akşam saatlerinde daha da kalabalık bir hal aldığı gözlenirken, birçok işyerinin söz verdikleri gibi gece saat 24.00’e kadar açık kaldığı ve vatandaşlara hizmet verdiği görüldü.


TAVLA ŞAMPİYONU

ÖZCAN OLDU

Alışveriş Günü etkinliği kapsamında Lobby Cafe'de düzenlenen tavla turnuvasına ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu katıldı.

Saat 13.30 sıralarında başlayan turnuvada ilk olarak Özcan - Helvacıoğlu ile Çevikel - Koyuncu karşılaştı.

Mustafa Helvacıoğlu'nu yenen Mehmet Özcan ile Hakan Çevikel'i yenen Vedat Koyuncu, finalde karşı karşıya geldi.

Finalde CHP İlçe Başkanı Koyuncu’yu yenen Özcan, turnuvanın şampiyonu oldu.

Mehmet Özcan'ın şampiyonluk plaketinin önümüzdeki günlerde, makamında verileceği öğrenildi.