Keşan Kaymakamlığı tarafından okul ve kurum amirlerine yönelik düzenlenen “Kurumsallaştırma ve Aidiyet” konulu seminer, dün verildi.

Keşan Kültür Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 10.00’da, düzenlenen seminere Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Sakallıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar kurum amirleri ile okul müdürleri katıldı.

YALÇIN: AİDİYET DUYGUSU GEREKLİ

Seminer öncesi bilgi aktaran İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bayram Yalçın, “Kurumsallaşma, Türkiye’de son dönemde işletmelerin ağırlıklı olarak yaşadıkları problemlerden bir tanesi. Çalışan insan faktörü olunca, kurumsallaşma ve kültür ihtiyacı duyuluyor. İnsan tabiatı itibariyle örgütleşmeye ve kültür odağına ihtiyaç duyan bir varlık. Dolayısıyla işletmelerde de eksik olan bu. Aynı zamanda çalışanlar arasında <Mobbing> dediğimiz hiyerarşik problemlere sebep vermekte. Devlette olsun, özel sektörde olsun mutlaka kurumsallaşma ve aidiyet duygusu gerekli. Bu nedenle de muhtelif yerlerde bu tür eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle de daire amirleri ve okul müdürlerine eğitim vereceğiz.” dedi.

YÜKSEL: DEĞİŞİM ŞART!

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Formatörü Başar Şen sunumunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel yaptı.

Günümüzde yönetim şekillerinin değiştiğini ifade eden Yüksel, şunları söyledi: “Bu değişim sürecini yakalayabilmek içinde işin üstadından bu konularla alakalı bilgi alışverişini yapmakla karşı karşıyayız. Dolayısıyla aramızda yıllarca bu hizmeti yapan daire amirlerimiz var. Mutlaka bu konuyla alakalı tecrübeye dayalı olarak ciddi bir bilgiye sahipler. Ama çağın şarlarına uygun yönetişimin ve kurumsallaşmanın, sosyal ilişki düzeyinin nasıl olması gerektiği üzerinde de, <Değişmeyen tek şey değişimdir>’den hareketle değişmeye açık olan bölümlerimizi beslemek durumundayız. Dolayısıyla açık olan bu bölümün mutlak suretle çağın şartlarına uygun beslenme kaynaklarıyla ve değişimi içine alan bilgilerle donanımlı hale getirmek zorundayız.

İL DÜZEYİNDE BAŞARILI OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yüksel’in konuşmasının ardından ise 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde sosyal ve sportif alanlarda başarı elde eden okulların müdürlerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

DINKIRCI: AİDİYET VE TAKIM ÇALIŞMASINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM ŞART

Belge töreninden sonra konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, okulların sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarılı olmasının kurumsallaşma ve ekip çalışmasının bir ürünü olduğunun altını çizerek, “Kurumsallaşma, aidiyet ve takım çalışmasını eğer bütüncül olarak yansıtabilirsek kaynak ve zaman israfına engel oluruz. Artık dünyada iki parmak daktiloyla süreci yakalama devri bitti. İki parmak daktilo bilen arkadaşlarımız, 10 parmak klavyede takım ruhunu ve eşgüdümü oluşturmak zorunda. Benim istirhamım şu; biz burada bir bütünün parçalarıyız. Ben, devleti temsil eden biri olarak tek başıma bir şey ifade edemem. Ancak bütüncük harekete edersek, bilimsel hareket edersek, analitik hareket edersek, gelecek yönelimli, proje bağlamlı çalışırsak hiçbir şeyi merak etmeyin.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

SİSTEMİNİ ÇOK İYİ KULLANIN”

Bilişim sayesinde artık bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu vurgulayan Dınkırcı, “Bilgiye ulaşmak çok kolaysa ben sizden şunu istirham ediyorum, özellikle e-mevzuat sistemini çok iyi kullanın. e-mevzuat sistemi çok iyi kullanıldığı takdirde kurumlar artık daha bilimsel hareket edecek. e-mevzuat sistemi çerçevesinde eğer herkes kendi mevzuatına hakim olursa emin olun bürokrasi asgariye düşer. Takım ruhu olursa zaman israfını ortadan kaldırırız. Zaman israfı da beraberinde kaynak israfını kaldırıyor. Her geçen gün artan oranda bu ülkeye hizmet etmek zorundayız. Bunun için önce ilçe kaymakamı olarak ben kendimi yenilemeliyim. Ondan sonra her kurumdaki amir arkadaşım kendini yenilemeli, okulundaki müdür arkadaşım kendini yenilemeli. Merek etmeyin, sorunlar nasıl akşamdan sabaha oluşmadıysa, çözümlerde akşamdan sabaha olmayacaktır. Lider dediğimiz kişi kurumsallaşma bazında bunun değerlendirmesini analizleriyle, sentezleriyle iyi yapmak zorunda. Hepimizin bu ülkenin farklı noktalarında tecrübeleri var. Ama bu tecrübeleri konferanslarla, makalelerle, araştırmalarla, incelemelerle, başkalarının tecrübeleriyle almak ve algılamak zorundayız. Proje tabanlı çalışmalara daha fazla destek olmalıyız.

Konuşmaların ardından Yalçın, slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştirdi.