Saadet Partisi Keşan İlçe Teşkilatı, 1 ay süren kamu ve sivil kurum ve kuruluş ziyaretlerinden çıkardıkları sonuçları bildirdi.

Dün, saat 10.35 sıralarında Saadet Partisi (SP) Keşan İlçe Merkezi’nde yapılan açıklamada, ziyaretlerden çıkarılan sonuçlar, izlenimler ve bu ziyaretler sonrasında neler yapılacağı dile getirildi.

Açıklamaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ayhan Özkan, Teşkilat Başkanı Mustafa Kabakçılı, Siyasi İşler Başkanı Ahmet Köseler, Seçim İşleri Başkanı Gültekin Şahin, Halkla İlişkiler Başkanı Ali Zontul ve İlçe Sekteri Mercan Kaya katıldı.

ÖZKAN: “ZİYARETLERDE BÖLGEDEKİ EKSİKLİKLERİ GÖRDÜK”

SP İlçe Başkanı Ayhan Özkan, 16 Haziran’da yapılan ilçe kongresinden sonra teşkilat ile birlikte bölgedeki sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Görev dağılımını yaptık. Herkesi kendi görevine tevdi ettik. Bu yapmış olduğumuz ziyaretlerde bölgemizdeki eksiklikler ön plana çıktı. Örneğin; tarım her geçen gün geriye gidiyor. Çiftçiler bir önceki seneyi arıyor. Ziyaret ettiğimiz bir kurum, toprak analizleriyle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söylüyor. Yine başka bir kurumun da toprak analizi almadığını gördüm. Kurumlar arasında da bir kopukluk var. Herkes bölge adına iyi bir şeyler yapabilmek adına ortak bir karara varmak istiyor. Fakat henüz ortak bir karar çıkmadı. Diğer bir konu ise ilçemizin şehir trafiği açısından kilitlenmiş bir konumda olması. İnanın geçen dönem ambulansın o dakikada çıktığını söylüyorlar, şimdi ise yarım saate yakın bir süreden sonra çıktığını söylüyorlar. Bu insanlar için çok büyük bir kayıp.”

“DÜNYAYI YÖNETMEK İSTEYEN SİYONİSTLERDEN DAHA FAZLA NÜFUSUMUZ VAR”

Şehir içerisinde trafiğe iki dönemdir hâlâ bir akış kazandırılamadığının altını çizen Özkan, “İsterseniz beraber yürüyerek gezelim. Belediyeden bir karar çıkıyor, Şoförler Odası’ndan çıkıyor fakat kimse kimsenin kararını kabullenmiyor. Belediyenin seçim öncesi verdiği beyanatlarla sonrasında verdiği beyanatlar arasında çok büyük mesafe var. Pazaryeri dediler fakat iki dönemdir temeli daha yeni atıldı. Bu dönem de inşallah bitmesini umut ediyoruz. Şehir içerisinde otopark yok. Tarımda ileriye dönük bir çalışma yok. Turizmle geçimini sağlayan esnaf da şu an kan ağlıyor. Tabii Ramazan’da buna sebep oluyor. Şu an Saroz Körfezi’nde turizme yönelik bir çalışma yok. Bölgede konaklama sıkıntı, ulaşım sıkıntı. Böyle güzel bir bölgeye ilgisiz kalınması insanı üzüyor. Bunların çözümü için bütün sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek, sen yaptın ben yaptım demeden ortak bir karara varacaklar. Keşan’ın nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bu da bu sorunların artmasına yol açıyor. Önümüzdeki dönem seçim dönemi. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Saadet Partisi bu yolda kapılarını açmıştır. Her türlü desteği ve yardımı da yapmaya hazırız. Nüfusumuz da sanıldığı gibi az değildir. Dünyayı yönetmek isteyen Siyonistlerden daha fazla nüfusumuz vardır. Fazla dünya işlerine kendilerini kaptırmasınlar. İnsanlık adına yapmak istedikleri bir şeyler varsa buyursun gelsinler diyorum.” şeklinde konuştu.

KABAKÇILI “O ZAMAN PETROL DE İTHAL ETMEYELİM, AT ARABALARI KULLANALIM”

SP Keşan Teşkilat Başkanı Mustafa Kabakçılı ise yaklaşık 12 -13 yıldır Keşan’da siyasetin içinde bulunduğunu belirterek, “2 dönemdir teşkilat başkanı görevindeyim. İş başındakiler pek hoşlanmasalar da gündeme getirdiğimiz konular, sıkıntılar kamuoyu tarafından beğeni topluyor. Bu aralarda Keşan’ın doğalgaz gereksinimi gündemde. Halk istiyor fakat Keşan’ın elit sınıfı buna karşı çıkıyor. Bu elit sınıf genelde madencilerden oluşmaktadır. Doğalgazın bağlatılması da onların işine gelmiyor. Maden sektörü Keşan’da çok basit bir pazar. Traktörle çıkarılan kömürler Keşan’a getirtiliyor. Onlar Keşan’ın ihracat açığının çok olduğunu ve doğalgazın kullanılmasının bu açığı iyice arttıracağını savunuyorlar. O zaman petrol de ithal etmeyelim. At arabaları kullanalım. Onların mantığı bu. Kendisi tertemiz İstanbul Ankara havasında oturuyor. Ama biz 50 bin kişilik Keşan’da kömürden zehirleniyoruz. Keşan’da kanser vakaları artıyor. Madencilerin halkı kömüre teşvik ederek halkı zehirlemeye hakkı yoktur. Zaten doğalgazı istemeyerek, kömürü savunmak teknolojiye de aykırıdır. CHP halkın çıkarlarını gözetmeyen bir partidir. Bu hep böyledir. Keşan’a toplu konutlar 15 sene önce gelmiş olsaydı çok daha iyi olacaktı. Keşan gecikme artınca da zarar etti. CHP, Şoförler Odası toplantısında Keşan’a toplu konut gelmemesi için çalıştı. Kendileri inşaatlardan para kazanan insanlar olduğu için TOKİ’lerin gelmesi onların çıkarlarını zedeleyecekti. Kendi çıkarları için o kadar insanın çıkarını göz ardı ettiler. Doğalgazın hala Keşan’a gelememesinde CHP etkilidir. İşsizlik de başına alıp gitmiştir.” şeklinde konuştu.

“CHP’DE KEŞAN’I KİM DAHA İYİ YÖNETİR DERDİ YOK, KİM DAHA FAZLA YER DERDİ VAR”

Kişisel menfaatlerin halkın menfaatlerinin üstünde tutulduğu zaman toplumda huzur olmayacağı söyleyen Kabakçılı, “Emperyalist sömürgecilik illa bir İngiltere’den, Amerika’dan, Fransa’dan olmaz. Türklerden de olur. CHP’nin eski meclisinde doktorlar, mimarlar,  mühendisler, basın mensupları. Şimdiki müessesinde ise çaycılar, berberler, esnaflar var. CHP’de bir doktorla bir berber arasında fazla bir fark yok. Hizmet de aynı. CHP’de Keşan’ı kim daha iyi yönetir derdi yok, kim daha fazla yer derdi var. Belediye gerçekten çok başarısız. Halk da bunu gördü. Adaylarının zamanla azalmasının sebebi de budur. Pazaryeri projesinin seçimlere bir yıla kala başlatılmasını çok doğru bulmuyorum. Bir daha seçilmeyi garantiye almak için seçime yakın bu projeyi başlatıyor. Belki yeni kazanan arkadaşımız bu projeyi devam ettirmek istemeyecek. Sen kendinden sonraki insana neden böyle bir problem  bırakıyorsun?  Bu proje bittikten sonra artısı eksisi ortaya çıkacak. Yağmur ve atık suyu projesi ortaya çıktığında Mehmet Özcan sadece atık suyu projesini uygulayarak projeyi yarım bıraktı. Bugün 10 yıl önceki durum yüzünden tekrar yollar kazılıyor. 10 yıl sonrasını göremeyen bir belediye başkanı dar görüşlüdür. Güçlü bir belediye başkanı olsaydı bu yeni adaylar çıkmazdı. Zayıf belediye hizmetinden dolayı bu yeni adaylar ortaya çıkıyor.” dedi.