Kuşkonmaz ve Yörük’e göre köylerin sorunları için Başbakan Erdoğan’a dosya sunmaya gerek yok

Keşan Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz ve Karacaali Köyü Muhtarı Mehmet Yörük, dün yaptıkları ortak açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Başkan Hakan Çevikel’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın ilçemize yapacağı ziyarete ilişkin olarak köy muhtarlarıyla toplantı düzenlemesine ve bu toplantı için telefonla kendilerini davet etmesine bu güne kadar karşılaştıkları ilgisizliği ileri sürerek  tepki gösterdiler.

Keşan’ın bu iki köyü olarak geride kalan 4 yılı açkın süre içinde ne hükümetten ne de Edirne İl Özel İdaresi’nden doğru dürüst bir hizmet alamadıklarını da söyleyen Kuşkonmaz ve Yörük,Bir de köylerin ihtiyaçları doğrultusunda dosya hazırlanıp ziyareti sırasında başbakana sunulacakmış. Böyle bir girişime hiç gerek yok. Keşan’ın bazı köyleri hariç bugüne kadar ne yapıldı ki bundan sonra yapılsın” diye konuştular.

KUŞKONMAZ: ÇOK UĞRAŞTIM AMA

Köylerinin sorunları için gerek Keşan’da gerekse Edirne’de çok kez müracaatlarda bulunduklarını ve çok kez büyük umutlarla gidip hayal kırıklıkları ile köylerine döndüklerini de ifade eden Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, “Bana bir kere köy meydanına döşemem için parke taşı verildi. Bugüne kadar köyüm için aldığım yardımların tamamı budur. Yeniden düzenlenen Keşan-Edirne duble yolu nedeniyle insanlarımızın ve hayvanlarımızın yolun karşısında bulunan arazilere geçişlerinde çok büyük sorunlar ortaya çıktı. Bu konuda gerekenin yapılması için çok uğraştım ama bir sonuç alamadım. Maltepe köyü olarak ne hükümetten ne de özel idareden bir şey görmedik diyebilirim. Maltepe Karacaali arasındaki yolumuzun yapılması için çok uğraştık ama bir sonuç alamadık. İl Genel Meclisi üyelerimiz hizmette ağırlığı daha çok sahil köylerine verdiler. Biz Maltepe, Karacaali arasındaki yol ile ilgili sevindirici bir haber beklerken, il genel meclisi üyeleri önceki gün yaptıkları basın toplantısında bize göre hiç de önceliği olmayan Pırnar-Çeltik arası yolun tamamlandığını duyurdular. Yani bize ne hükümetten ne de il özel idaresinden bir fayda gelmedi” şeklinde konuştu.

YÖRÜK: BAŞARAMADIK

Maltepe-Karacaali yolunun yapılması için çok uğraştıklarını ancak bunu bir türlü başaramadıklarını söyleyen Karacaali Muhtarı Mehmet Yörük’te işi gereği sık sık Malkara’nın köylerine gittiğini belirterek, “Bizim köyün karşısında Malkara’nın Demirci köyü var. Vallahi billahi inanmayan olursa gelsin götüreyim bırakın yollarını sokakları bile taş döşeli. Ayrıca kaymakamlık köy meralarına 4-5 kamyon mıcır indirtmiş. Muhtarlar yol bakımı için ya da başka bir ihtiyaçta kullanıyormuş. Bizde ise böyle bir şey yok. Bunun için bugüne kadar olmayan bundan sonra da olmaz, Bence de Başbakan’a ziyareti sırasında köylerimizin sorunlarını içeren bir dosya sunulsa ne olur sunulmasa ne olur. Nasıl olsa olacak bir şey yok” diye konuştu.