HABER MERKEZİ

Özkaya ve Yazgılı, bölgede sektörün, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü’ne de gerek kampanyalar gerekse ürün yelpazesi olarak hazır olduğunu dile getirdi.

Orkun Özkaya ile Ömer Yazgılı, yatırım aracı olan altın ve yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü hakkında değerlendirmede bulundu.

14 Şubat Sevgililer Günü için sayılı günlerin kaldığını belirten Orkun Özkaya, “Sevgililer Günü için kampanyalar hem pırlanta hemde 14 ayar ürünlerinde devam ediyor. Ürün grubu olarak en çok kolye ve tek taş yüzükler talep görüyor. Sektördeki işletmelerimizde her bütçeye uygun ürünler mevcut. İşletmelerimiz gerek kampanyalar gerekse ürün yelpazesi olarak 14 Şubat için hazırlıklarını yapmış durumda.” dedi.

ALTIN DÜNYA GENELİNDE GÜVENLİ LİMAN

Değerlendirmesinin devamında, altının yatırım aracı olarak her zaman talep gördüğüne dikkat çeken Özkaya, şunları söyledi:“İniş çıkış yaşanmasına rağmen altın yatırımcısına uzun vadede getiri sağlıyor. Son 2 yıllık getirisi yüzde 50’nin üzerinde. Altın yatırımcısı, hem altının uluslararası piyasada yükselmesinden faydalanıyor hem de yurt içi piyasada doların yükselişi ile kar sağlıyor. Altın ayrıca Dünya genelinde güvenli liman olmasından dolayı her zaman yüksek talep görüyor.”

SEKTÖRÜMÜZ HAZIR DURUMDADIR

Ömer Yazgılı ise şöyle dedi: Altın geçmişten günümüze her dönem güvenli bir yatırım aracı olarak kabul görmüştür. Böyle olmayada devam edecektir. En sık karşılaştığımız soruların başında önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceğidir. Bunu önceden öngörmek bizim için pek mümkün değil. Ancak geçmişteki iniş çıkışlarından örnek alarak değerlendirme yapılıp nasıl bir seyir izleyeceğine dair tahminde bulunabiliriz. Sektörümüz için önemli bir iş yoğunluğu yaşayacağımız zamanlardan biriside Sevgililer Günü. Her yıl az ya da çok sektöre katkı sağlamaktadır. Sektörümüz şu anda gerek kampanyalarla gerekse yeni ürün seçenekleri ile hazır durumdadır.”