HABER MERKEZİ

BENDİS AVM’de saat 10.30 sıralarında başlayan zirveye; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Okul Müdürü Doç. Dr. Adil Oğuzhan yaptı. 

Oğuzhan, “Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu toplulukların TÜBİT’in düzenlemiş olduğu 3. Bilişim ve İnovasyon zirvesine hoş geldiniz. Bilim ve İnovasyon son yıllarda çok önemli kavram olmakla birlikte, bunu yakalayan ülkelerin kalkınma ve büyümesinde önemli bir yer tuttuğu görülmekte. Toplumun refahı ve sosyo-ekonomik gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim ederim.”  

Açılış konuşmasının ardından BENDİS AVM Genel Müdürü Emel Onbaşılar ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Öğlenden sonra Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüsekokulu binasında devam eden zirvede 

Saffet Arslan arayüz geliştirme, Murat Yücedağ neden yazılım ve yazılımda üniversite süreci, Yalçın Özdemir Papillon uygulaması ve sosyal medya ve girişimcilik, Türkay Ürkmez teoride pratikte yazılımcı olmak, Mesut Uçar siber güvenlik, Şadi Evren Şeker Big Data konularında bilgi verdi. 

Etkinlik bugün de devam edecek.