KYÇUBYO (Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, dün yaptığı açıklamada, okulda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, soruları yanıtladı.

40 akademik ile idari personel ve yaklaşık bin 350 öğrenciyle 2014-2015 Akademik Yılı’na başladıklarını Taşkan, “Şuanda mevcut takvimde 3-14 Kasım arası vize sınavlarını gerçekleştiriyoruz. Daha sonra yine dersler ve Ocak ayında sınavlar, ardından da bütünlemeler ile dönemi tamamlayacağız. Genel olarak okulumuzda rahat bir çalışma ve huzur olduğundan bahsedebiliriz. Şuanda aktif 5 bölümümüz var. 2 bölümümüz kağıt üzerinde kurulu fakat şuanda öğrenci alımına başlamadı. Çünkü yine 3’er tane yeni öğretim üyesi ihtiyacı var o bölümleri açmak için. Bunlar spesifik bölümler. Reklamcılık ve halkla ilişkiler, iletişim fakültelerinin bölümü. Trakya Üniversitesi’nde merkezde dahil iletişim fakültesi yok. Diğeri uluslar arası lojistik dağıtım. Onun da doktorası Türkiye’de olmayan bir bölüm. O nedenle bunları kısa vadede açmamız pek olası görünmüyor. Şahsi kanaatimce, hızlı bir şekilde büyümektense, planlı ve sağlıklı bir büyümenin daha doğru olduğu düşüncesindeyim.” dedi.

SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ VE YÜKSEK LİSANS BÖLÜMLERİ AÇILACAK

Uğur Taşkan, hem üniversite hem de Keşan’ı ilgilendiren çalışmalar içerisinde olduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Trakya Üniversitesi’nin Edirne merkezde, Sürekli Eğitim Merkezi var. Sürekli eğitim merkezinin burada bir şubesini açma ya da oraya bağlı olarak burada belli eğitim programları düzenlenebilir. Uluslararası ticaret, etkili konuşma, diksiyon gibi. Hem Keşan halkına faydalı olacak hem de Keşan’da ticaret ve sanayiyle uğraşan yönetici konumundaki insanların ilgileneceği programlar olabilir. Bunlar gayet cüzi ücretlerle olabilir. İkinci olarak düşündüğümüz ise tezsiz lisans programları var. Buna da Keşan’da ticaretle uğraşan kişilerin talep göstereceğini düşünüyorum. Bu programlarda tez yazılmıyor sadece belli bir dönem ders görülüyor. Yüksek lisans diplomasıyla, kişinin, çalışıyorsa terfi almasına sebep olabiliyor. Aynı zamanda kişinin prestijini ve itibarını diploma anlamında bir üst seviyeye taşıdığı için de tercih edilen bir konudur. Bu ikisini öncelikli olarak düşünüyoruz. Rektörümüzle de görüştük. O da bize bu konuda destek verdi.”

TEKLİFLERE AÇIĞIZ

Kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek tekliflere açık olduklarını kaydeden Taşkan, “Gelecek olan tekliflerle, gerek eğitim-öğretim gerekse danışmanlık olabilir ve bu tür konulara açığız. Bizim de kendimize göre artık ekibimiz oluşuyor.”  diye konuştu.

KEŞAN’IN HER YÖNÜYLE DESTEĞİ LAZIM

Uğur Taşkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük’ün, geçtiğimiz ay okula gerçekleştirdiği ziyarette Keşan’a Saros Üniversitesi kurulabileceği yönündeki açıklamasını da değerlendirerek, şunları kayıt düştü: “Saros Üniversitesi, 8-10 seneden önce olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü üniversite olması için ilk önce Keşan’ın il olması lazım. Hükümetin 81 ile 81 devlet üniversitesi programı tamamlandı. Bildiğim kadarıyla hükümetin, yeni programında ise her ilin en büyük ilçesinde bir üniversite açma konusu var. Edirne’nin de en büyük ilçesi Keşan olduğu için üç yüksekokulumuza bir de turizmle ilgili bir yüksekokul açılmasıyla bu dörtlü çerçevesinde Saros Üniversitesi açılabilir. İşte o zaman Keşan adına çok daha büyük projeler konuşabiliriz. Burada Keşan’ın her yönüyle desteği lazım. Özellikle ev sahipleri ve esnafın destesiyle öğrenciye yardımcı olmak lazım. Keşan her zaman iyi şeyleri hak ediyor. Bunun için karar veren yöneticilerin biraz daha bir şeyleri yapması lazım.” 

ENEZ’E AÇILACAK OKUL

Enez’de yüksekokul açılması için çalışma başlatıldığını kaydeden Taşkan, “Enez’de belki turizmle ilgili bir yüksekokul olabilir. Oranın gelişimi açısından yüksekokul büyük önem taşıyacaktır.” dedi.