Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun dün başlamasıyla lastikçilerde hareketlenme başladı.

İşini son güne bırakan araç sahipleri lastikçilerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda lastik değişimini gerçekleştirdiğini belirten lastik ustası Mehmet Meriç, “Vatandaşlarımız kış lastiği uygulaması konusunda duyarlı olması lazım. Kış lastiği, yol tutuşu, fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değişmelerinde fayda vardır.” dedi.

Mehmet Meriç, kış lastiğinin önemine değinerek, şunları söyledi:“Kış lastikleri, sağlık bakımından, firen mesafesi bakımından önemlidir. O yüzden, mecburiyetten değişmek gerekiyor. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Kış lastiği yol tutuşu ve fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değiştirilmesinde fayda vardır. Göz ardı etmemek lazım. Çünkü göz ardı ettiğin zaman can sağlığı yok. Fren tutmayınca araç kaydırır. Gider bir yere vurur. Bu sefer de can emniyetin yok. Hem karşı tarafa hem de size masraf o yüzden takılmasında fayda vardır. Son gün olması dolayısıyla yoğunluk var. Müşterilerimiz sıra bekliyor. Dükkan önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Lastiği montajı ve balansı içinde 50 TL’ ye değiştiriyoruz.

Lastiklerini değiştirmeye gelen müşteriler ise şunları söyledi: “Teknik servise geldik. Kış lastiklerini değiştiriyoruz. 3 saattir beklemekteyiz. Hala da çok yoğun bir sıra var. Ondan dolayı da yarınki kış şartlarına göre lastiklerimizin mecbur değişmesi gerekiyor. Hala bekliyoruz lastikleri değiştirmek için. Kış lastiği uygulamasının çok büyük yararları var. En basitinden aracın kaymamasını engelliyor. Karlı havalarda lastiklerin yer tutması daha iyi oluyor. Bu açıdan çok iyi bir uygulama”