Yenimescit Mahallesi Leylak Sokak sakinleri, araçların yoldan geçmesiyle birlikte meydana gelen tozdan, kapı önlerinde ve ticarethanelerinde oturamadığını belirtti.

Sokak üzerinde kahvehanesi olanlar ise müşterinin yoldan gelen toz nedeniyle kahvehaneye gelmediğini, yağmur yağması ile de her yerin göle dönüştüğünü iddia etti.

Konuyla ilgili Keşan Belediyesi yetkililerine başvurduklarını ve yolda iyileştirme yapmalarını istediklerini ifade eden sokak sakinleri, “Biz, ‘yolumuzu asfalt yapın’ demiyoruz. Ancak tozu önleyecek bir malzeme atmalarını istiyoruz. Toz nedeniyle ekmek kapımız kapanacak. Bir yudum çay içemez olduk. Üstümüz başımız toz içinde.” şeklinde konuştu.

Keşan Belediyesi’nin kendilerinin AK Partili olduğu düşüncesiyle yolda iyileştirme yapılmadığını da iddia eden sokak sakinleri, “Herhalde mahallemizden oy çıkmadı diye bize hizmet gelmiyor. Ancak seçim bitti, Belediye hepimizin belediyesi, hizmetin de herkese eşit gelmesi lazım. Roman vatandaşlar dışlanmamalı.” dedi.

Sokak sakinleri, yağışlı havalarda ise tozun yerini su birikintileri ve ardından çamurun aldığını söyledi. “Yağmur yağdığında olta at balık tutarsın!’ diyen sokak sakinleri, sokak aralarındaki yolların iyileştirilmesini istedi.

Öte yandan su borularının etrafında yayılan kokunun da son derece rahatsızlık verdiğini ifade eden sokak sakinleri, çöp yığınlarının ise kötü bir görüntü sergilediğini ve toplanmadığını söyledi.