LDP (Liberal Demokrat Parti) Genel Başkanı Cem Toker, geçen Cumartesi günü Keşan’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu ve Keşan FM’de partisinin politikalarını anlattı.

Cem Toker’in Keşan programı, saat 13.00’te Atatürk Parkı’nda düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

ÜRÜNÜMÜZÜ HENÜZ SÜPER MARKET RAFLARINA KOYAMADIK

Toplantıda konuşan Cem Toker, geçen hafta Kırklareli’ye gittiğini, bu hafta ise Tekirdağ ve Keşan’a geldiğini ifade ederek, “Oy pusulasında 20 parti var. Aslında 4 parti, 16 da particik var. Particik diyorum bu bizim tercihimiz değil, Türkiye’de devlet politikası gereği. Türk demokrasisi dünya 98.’liğine düştü. Son 10 senede tek parti AK Parti iktidarı Türkiye’yi 98.’liğe indirdi. Dünya 98.’si olan bir ülkede her hafta bir seçim yapsanız hiçbir şey ifade etmez. Seçim bir demokrasinin son göstergesidir. Ona gelene kadar daha neler var demokrasiyle ilgili olarak. Bunların hiçbiri de Türkiye’de yok. Ama biz de 21 yıllık bir partiyiz. Türkiye’nin en eski 8. partisi konumundayız ve savunduğumuz değerleri Japonya’daki Liberal Parti’den tutun, Almanya’daki, Hollanda’daki, Kanada’daki partiler ne diyorsa bizde onu diyoruz Türk halkına. Ama ürünümüzü henüz süpermarket raflarına koyamıyoruz, kapı kapı gezerek pazarlamaya çalışıyoruz.” dedi.

ÜLKE İYİYE GİTMİYOR

7 Haziran’da kazanan kim olursa olsun, söz konusu 4 partinin tek başına iktidarı da olsa, birbirlerine koalisyon da yapsalar Türkiye’yi kaosun beklediğine işaret eden Toker, “Onun için seçimden benim bir umudum yok. Eskiden kör topal giden bir demokrasimiz vardı. Hatırlayın Demirel, Özal, Ecevit. Sağdan, soldan seçim kaybederlerdi ve derlerdi. Bu kültür ortadan kalktı. AK Parti’nin hiçbir şekilde gücü elden bırakmamak için antidemokratik ve baskı rejiminin icabı ne gerekiyorsa yapacağına inanıyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Meclis, ideolojik değerler üzerinden bölünmüyor. Yani temsil edilen partiler, merkez sağmış, merkez solmuş, sosyal demokrat, liberal, komünist diye bölünmüyor. Bugün temsil edilen 4 parti toplumda Sünnilerin, Alevilerin, Türklerin, Kürtlerin partisidir. Bu da Türkiye’yi Suriye yapar. Bu gidişat çok tehlikeli. Ama Türk seçmeni aklını başına toplayıp bu gidişata dur demeli. Yoksa ülke iyiye gitmiyor. Ekonomik de olsa siyasi de olsa çok ağır bir bedel ödemenin arifesindeyiz.” diye söyledi.

EMEĞİN DEĞERİ HOPLAMAK ZIPLAMAKLA TAKSİM’E YÜRÜMEKLE ARTMAZ

Atatürk döneminin partisi olan CHP’nin, halkın Cumhurbaşkanı seçtiği bir seçimde kendi içinden bir aday bile çıkarmaktan aciz bir parti olduğuna vurgu yapan Cem Toker, “Ama Türk milletinin bir kısmı için hala umut oluyor. Bizim söylemimiz asgari ücret üzerine değil. Sokaktaki insanın umursamadığı özgürlük ve adalet adına söylemlerimiz var. Bu seçimin konusu para pul olmamalı. Bahsettiğimiz konularda yukarılarda olmayan ülkelerden ekonomi kaçıyor. 6 otomobil fabrikası gelecekti, komşu ülkelere kaçtı. 10 kişi işe alındığında bin kişi sırada oluyorsa bu ülkede emeğin değeri artmaz. Hoplayıp zıplamakla, Taksim’e yürümekle arttırmazsınız. Özgürlük, hukuk devleti dediğimiz şey haklarımızı, derdimizi söyleyebilmemiz. Ama sokaktaki insan için bizim savunduğumuz değerler ütopik, halktan kopuk… Nasıl ülke haline geldik. Tarım ülkesi diyoruz, dünyanın en pahalı etini tüketiyoruz. Sanayi gelişti diyorsun, dünyanın en pahalı otomobiline biniyorsun. Türkiye hiçbir şey üretmeyen bir ülke haline geldi. Önce laiklik gitti, arkadan demokrasi, özgürlük, adalet sistemi gitti. Arından yatırımcılar gidiyor. Bunlar gidince işsizlik, fakirlik artıyor.” şeklinde konuştu.

BAKKAL DÜKKÂNI AÇMAYA KALKANIN BURNUNDAN GETİRİYORLAR     

Devlete güvenmekten vazgeçecek bir nesil yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Toker, şunları söyledi: “Türkiye’de emek sömürülüyor. Değerinin karşılığını alamıyor. Avrupalı da etten kemikten insan biz de. Niye benim insanım çöpten kâğıt toplayarak, karnını doyurmaya çalışırken, Alman genci büyük bir fabrikada saati 50 avroya çalışıyor. Her şey emeğe geliyor. Türkiye’yi yönetenlerin ve ana muhalefet partisi CHP’nin Polonya denilen ülkeyi mercek altına alması lazım. Son 4-5 senedir dünya ülkeleri arasında bürokrasiyi azaltıp yatırımcı dostu olan birinci ülke Polonya. Biz bir bakkal dükkânı açmaya kalkalım burnumuzdan getirirler. Bir ülkeyi devlet yatırımı kalkındırmaz. Girişimci, özel sektör kalkındırır.”

NE SEÇTİĞİN ADAM SENİ, NE SEN SEÇTİĞİN ADAMI TANIYORSUN

Kimsenin verdiği verginin farkında olmadığını söyleyen Cem Toker, buradaki sözlerini şöyle tamamladı: “Kimse brüt maaşını bilmiyor. Şehre girdik. Burası Avrupa’ya açılan bir pencere. Kentin haline bak. Tozu, toprağı, kaldırımı… Bir ülkenin medeniyet düzeyi kaldırımının yüksekliği ile ters orantılıdır. Ben böyle bir şey görmedim. Hangi belediyeye para veriyorsunuz bunu yapsın diye? Belediye başkanının annesi o kaldırama çıkabilir mi? 70 cm yüksekliğinde kaldırım mı olur? Böyle mi hizmet verilir? Belediye binasını gördüm, geri kalmış Afrika ülkelerinden farksız. Ara sokaklara girelim dedim. Yanlış şeyler. Vergimizin bilincinde değiliz. Bunun hesabını sorabileceği sistem yok. Ne seçtiğin adam seni tanıyor ne sen adamı. Vekil diye gönderiyorsun, cebine 25 bin TL maaşı koyuyorsun o kendi işine bakıyor. Yerel seçim 1 yıl önce oldu. Oy kullananlara bir tane belediye meclisi üyesinin ismini söylemelerini istiyorum. Bu adam milletvekilinden daha önemli. Yaşadığın kendin sorunlarıyla ilgili o adam karar veriyor. Ama kimse ne bilir ne takip eder.”

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Toker, daha sonra Keşan çarşı merkezinde çeşitli esnaf ziyaretlerinde bulundu ve saat 14.00’te başlayan ve iki saat kadar süren Keşan FM’de yayınlanan bir radyo programına katıldı.

KEŞAN TSO ZİYARETİ

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Edirne 1. Sıra Milletvekili adayı Olcay Karaman ve beraberindekiler saat 16.00 sıralarında Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’yu ziyaret etti.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TB (Ticaret Borsası) Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Toker ve beraberindekiler daha sonra Meclis Toplantı Salonu’na geçerek bir süre görüştü.

KAYMAZ: SEÇİM ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Ziyaret’te ilk olarak söz alan Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan TSO ve Keşan TB olarak tüm siyasi partileri birlikte ağırlamaya karar verdiklerini ifade ederek, “Sayın Genel Başkan ve değerli misafirler Keşan’ımıza hoş geldiniz. Bugün biraz katılımcılar eksik çünkü Keşan’ın pazarı ve çevrede de farklı bazı etkinlikler var. Arkadaşlarımız katılamadılar ama selamları var. Ben Keşan Ticaret Borsası Meclisi adına sizlere bu nezaket ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum ve seçim çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

HELVACIOĞLU: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Mustafa Helvacıoğlu da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ben de sevgili Genel Başkan Cem Toker’e ziyaretleri ile odamıza şeref verdiklerini ifade etmek istiyorum. Bizde Keşan’daki iş camiası olarak siyasileri birlikte hareket ederek karşılamaya karar verdik. Olcay Karaman dostum Keşan TSO’nun önemli bir dinamiklerinden. Başımız sıkıştığında beraber hareket ettiğimiz bir arkadaşımız. Hem de partinizin Edirne 1. Sıra Milletvekili adayı olması nedeniyle şahsınızda teşekkür ediyoruz. En azından bölgemizden bir milletvekili adayımız var. Bu dikkat çekici, başarılar diliyorum. 7 Haziran sonrası Meclis’te olmanız halinde el ele çalışacağımızı da ifade etmek isteriz. İş camiası Edirne Milletvekilleri ile siyaset ile bürokrasi ile siyaset yapmıyoruz ama siyaset konuşuyoruz.  Sizsiz olmayacağını biliyoruz. İş camiasının siyasette olmasını, para kazananın, vergi verenin siyasette yer almasını çok arzu ediyoruz. Şahsınıza ve heyetinize Genel Başkan düzeyinde bizi ziyaret ettiğiniz için çok memnun olduk. Sizleri tanıyoruz. Dinamiğinizi ve enerjinizi biliyoruz. Basından yakından takip ediyoruz. Çabalarınızı da biliyoruz. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum.”

Ziyaret Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker’in ülke gündemine ve 7 Haziran seçimlerine ilişkin görüş ve düşüncelerini anlatması ile devam etti.