Yeni sanayi bölgesinde bulunan Sanayi Camii'nin minaresinin şiddetli lodosta külahı yerinden çıkarak yana kaydı. Cami yakınında bulunan Onur Uygun’a ait 5 işçinin çalıştığı palet imalathanesi geçici süre işe ara vermek zorunda kaldı. İmalathane sahibi Uygun, “Sert esen lodos minarenin külahını yatağından çıkardı. İşyerimizin üzerine doğru yatan külah tehlike arz ediyor. Kendimizin ve işçilerin can güvenliği açısından işe ara vermek zorunda kaldık. 2 gündür çalışmıyoruz. Ama yetiştirmemiz gereken paletler var. Yetkililerin bir an önce bu duruma çare bulmasını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, "Bildiğim kadarıyla Sanayi Camii belediyemizin mülkiyeti değil. Caminin dernek aracılığı ile inşa edildiği kanaatindeyim. Bayramiç Müftülüğü eğer bizden yardım isterse belediye olarak yardımcı oluruz” dedi. 
Bayramiç Müftüsü Muharrem Ateş, hava muhalefeti sebebiyle herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını söyleyerek, "Hava elverişli hale geldiğinde daha güzel ve ışıklı bir külah yaptıracağız” diye konuştu.