Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, odaya kayıtlı esnafın “İşletme Kayıt Belgesi” almak zorunda olduğunu bildirdi.

Oda’dan yapılan açıklamada, 17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı yasaya göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, gıda üretimi yapan işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere İşletme Kayıt Belgesi alma zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Bu kanuna göre lokanta, kahvehane, bakkal, pastane, market, restoran, büfe ve çay ocağı gibi tüm yeni açılan işletmeler, belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatını aldıktan sonra 30 gün içinde Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü’nden İşletme Kayıt Belgesi almak zorunda.

12 Aralık 2011 tarihinden önce Gıda Sicili Üretim İzni ve İşletme Kayıt Belgesi almış olan işletmeler, en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü’nden İşletme Kayıt Belgelerini yenilemek zorundalar.

Yapılan denetimlerde İşletme Kayıt Belgesi almamış veya yenilememiş işletmelere 2 bin 375 TL para cezası uygulanacak. Toplu tüketim satış yerlerine ise bin 279 TL para cezası uygulanacak.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, Odaya kayıtlı tüm üyelerini İşletme Kayıt Belgesi almaları konusunda uyararak, İşletme Kayıt Belgesi için gerekli evrakları şöyle açıkladı:

1- Başvuru dilekçesi ve beyannamesi Ek 4  (İlçe Tarım Müdürlüğü’nde)

2-İş yeri açma ve çalışma ruhsatı fotokopisi

3-Kimlik fotokopisi

4-Vergi levhası fotokopisi.