Keşan Lokantacılar Odası, AB Projesi kapsamında

Keşan’dan 20 esnafı Haskova Fuarı’na götürdü

 Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası; Avrupa Birliği IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Bulgaristan Euro İntegra Derneği ve Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası ile birlikte yürüttüğü "Daha  Fazla Ticari İlişkiler, Sınır Bölgesinde Daha Fazla Ekonomik Kalkınma” isimli AB projesi çerçevesinde, odaya bağlı 20 esnafı, Bulgaristan "Haskova Gıda ve Şarap Festivali”ne götürdü.

Oda Başkanı Hüseyin Çakmak, 3 gün süren festival ziyaretiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“28 Ekim 2013  günü saat 11.30'da ziyaretçi grubumuz Kapıkule Sınır Kapısından çıkış yaptı. Svilengrat-Harmalı arasında şarap fabrikaları ziyaret edildi. Pirvomay şehrinde Ray 2004 şirketi ördek eti ve ördek karaciğeri işleme ve paketleme fabrikası ziyaret edildi.

29 Ekim Salı günü Dimitrovgrad şehrinde Elis şirketinde baharat ve çeşitleri üretimi yapan fabrika ziyaret edildi.

AB proje ortağımız Bulgaristan İntegra Derneği Haskova'da kaldığımız Europa Otelde akşam saat 19.00'da Türkiye ve Bulgaristan esnaflarımıza verilen sunumdan sonra Keşan, Edirne ve Haskova esnaflarımıza aynı otelde akşam yemeği verdi.

Yemekte en güzel jest olarak, ülkemizin her  köşesinde coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ortağımız Euro İntegra derneği çok güzel ve çok büyük ve ışıklı mumlar ile süslenmiş bir pasta ile bizim kutlamaları, bütün Keşanlı ve Edirneli esnaflarımızı çok duygulandırdı ve mutlu etti.

İlk defa yabancı bir ülkede bizi ağırlayan yabancılar tarafından Cumhuriyet Bayramımızın kutlama onurunu ve coşkusunu kutlamak ve yaşamak bir başka oluyor. Bizi bu seyahatlerimizde çok güzel ağırlayan Bulgaristan ortağımız  Euro İntegra Derneği ve bu seyahate iştirak eden esnaflarımıza ve oda başkanlarıma teşekkür ederim.

Dileğim, yeni AB projemiz ile lokantacı kahveci ve otelci esnaf üyelerimizi buluşturmak.

30 Ekim Çarşamba günü  Haskova Otel Fantasy'de fuar etkinliği 12.30'da başladı. Değişik kırk dolayında Haskova esnafları ürettikleri değişik ürünleri sergilediler.

Ayrıca; Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamız olarak Haskovo'da yapılan festival etkinliğinde bölgemizde üretimi yapılan Çırpan Köy Tarhanası ve değişik çeşitli hazır çorbalar  sergilenmiştir. Keşan'ımızın meşhur satır eti, Keşan'ımızın meşhur peynir helvası, Keşan’da üretilen Gölemen fındıklı lokumu, Çirozlar şirketinin üretmiş olduğu Çirozlar Kaşarı, bölgemizde üretilen bal çeşitleri odamız esnafları tarafından proje ortağımız Euro İntegra derneği yöneticilerine hediye olarak ikram edilmiştir.

Odamızın proje kapsamında yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler esnaf odamız, 16 esnafı AB projemiz için bastırılan "Business Catalogue"ta işletmelerimizin isimleri ve işletme fotoğrafları basılarak yer almıştır.

Saat 17.00'ye kadar süren fuar etkinliği Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odamız üyeleri katıldığımız bu Haskova festivali ziyaretimizde Bulgaristan Haskova esnafları arasında çok güzel dostluklar kurulduğuna inanıyorum.”