Geçen Çarşamba gecesi, saat 04.00 sıralarında, jandarma tarafından durdurulan lüks araçlarda, yasadışı yollarla Yunanistan’a götürülmek istenen 1.5 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi.
Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gelibolu’dan Keşan yönüne seyreden 26 yaşındaki E.Y. yönetimindeki 35 MJY 20 plakalı cip ve 34 yaşındaki C.Ç. idaresindeki 35 MIM 60 plakalı otomobili Korudağ mevkiinde durdurdu. Araçlarda yapılan aramada İzmir’den alınarak yasadışı yollarla Yunanistan’a götürülmek istenen ve piyasa değeri yaklaşık 70 bin TL olan 1.5 ton kaçak beyaz kum midyesi ele geçirildi. Kaçak midyeler el konulurken, sürücüler E.Y. ve C.Ç. gözaltına alındı. Midyeler, teslim edildikleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü ekiplerince Saros Körfezi’nde denize döküldü. Sürücü E.Y. ve C.Ç. işlemlerinin ardından haklarında “Su Ürünleri Kanunu’na Muhalefet” suçundan toplam 8 bin lira para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı. Araç sahiplerine de 4’er bin TL ceza kesilirken, kaçakçılıkta kullanılan araç ise 15 gün süreyle trafikten men edildi.
LÜKS ARAÇLARLA DENEDİLER

Midye kaçakçılarının yakalanmamak amacıyla son günlerde lüks araçları tercih ettikleri bildirildi. Yasadışı avlanma nedeniyle nesli tükenme noktasına gelen kum midyesinin, Yunanistan'da yüksek fiyatlara alıcı bulduğu ve Akdeniz mutfağında büyük öneme sahip olduğu belirtildi. Jandarma, geçtiğimiz günlerde aynı noktada durdurduğu araçlarda da yaklaşık 4.5 ton kaçak midye ele geçirmişti. Jandarma ekipleri, midye kaçakçılığına karşı önlemlerini artırdı.