16 Ekim 2014 Perşembe günü Keşanlı mahalle muhtarları, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile birlikte Keşan Belediyesi tarafından yapılan bazı projeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve bazı belediye meclis üyeleri ile ilk olarak Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nı gezen mahalle muhtarları, burada yetkililerden bilgi alarak “Bu projenin hayata geçmesiyle Keşan, Enez ve İpsala’nın bütün çöplerinin burada toplanacağını, ayrıca hiç kimsenin eski çöplük gibi bu alanda çöpleri görmeyeceğini ve burada çöplerin ayrıştırılarak yeniden dönüşüme kazandırılacağını yetkililerden öğrendik. İlk kez gördüğümüz bu tesise gerçekten hayran olduk. Bu tür bir tesis çevre için çok önemlidir.” dediler.

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ardından, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatını gezen muhtarlara burada da yetkililer tarafından teknik bilgiler verildi.

Özcan, burada yaptığı açıklamada “Yaptıkları kanalizasyonun tamamlanmasının ardından DSİ’nin Ergene Kirliliği önleme planı çerçevesinde başlatılan bu arıtma tesisinde kanalizasyondan gelecek atık sular burada arıtılacak ve bahçe sulamada kullanılabilecek kalitede bir suya dönüşecek. Çevre anlamında bu tesisimiz de yaptığımız önemli yatırımlardan biri. Daha önce Cevizlik Deresi’nde balık tutuyorduk. Bu tesisimiz de bittiğinde Cevizlik Deresi’nde yine balık tutabilecek hale gelebileceğiz. Bu tesislerimizin Ocak veya Şubat ayında hizmete girmesi bekleniyor. Bu arıtma tesisimiz Trakya’da bulunan en büyük arıtma tesisi olacak. Biz ayrıca yağmur suyu ile kanalizasyonu ayırdık. Bu ikisi için de ayrı proje yaptık. Yağmur suyunun kanalizasyona karışması projenin iyi çalışmasını engelliyor. Atık Su Arıtma Tesisi ve Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi için bizlere destek olan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu’na ve Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na da tüm Keşan halkı adına teşekkür ediyorum. İyi diyaloglar şehrimize hizmet gelmesi anlamında çok önemlidir.” dedi.

Mahalle Muhtarları da gezdikleri Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili şunları söylediler. “Yapılan bu yatırımları ilk defa gözlerimizle gördük. Daha önce bu iki yatırımı basından takip ediyorduk. Bu iki yatırım da cidden Keşan’ın çevresel geleceği anlamında çok önemli yatırımlar. Bunu ancak görünce ve gezince anlıyorsunuz. Tüm Keşan halkının da bu yatırımları görmesi ve ziyaret etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çalışmalar nedeniyle Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca sayın başkanımız yine yıllardan beri Keşan’ın kanayan yarası olan çöplük konusunda da önemli bir adım attı ve burasının rehabilitasyonu konusunda ihaleyi yaptı ve firmayla sözleşmeyi imzaladı. Keşan’ın yıllardan beri en büyük sorunlarından biri olan çöplük de yılbaşından sonra tarihteki yerini alacak ve bir yeşil alan olarak Keşanlıların hizmetine sunulacak. Bunun için de ayrıca tüm mahalle muhtarları olarak halkımız adına Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve tüm meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.