AYGÜL KONAR

Sektörü de değerlendiren Demirkan, kapalı işletmelerin açılmasıyla birlikte ekonomik olarak taşımacılarında bundan olumlu yönde etkileneceğini söyledi.

“TAŞIMACI ESNAFI NE KADAR ÇALIŞSA DA DİĞER İŞ YERLERİ KAPALI OLDUĞU İÇİN MADDİ ANLAMDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR”

Edirne ilinin vaka sayıları tablosunda kırmızı renkte olduğunu belirten Demirkan: “Keşan’da başı çekiyor gibi görünüyor. Biz de tabi denetimlerimizi gerek emniyet mensuplarıyla gerek oda temsiliyle belirli aralıklarla saat gözetmeksizin yapmaktayız. Günde yaklaşık 30 araç denetimi yapıyoruz. Ticari araçlarımız, şehir içi minibüs ve servis araçlarımızda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz. Araçlarımızı kullanan halkımızda maskesini takıyor, mesafesini koruyor. Her türlü dezenfektan ürünleri araçlarımızda mevcut ve bunlar kullanılıyor. Sadece orada bulunması değil kullanılması önemli olan. Yedi emin otoparkında dezenfektan dağıtımı yapıyoruz. Üyelerimiz gelip bidonlarla alıyorlar. Oda olarak yaklaşık 6 ton dezenfekten dağıttık. Demek ki taşımacı işini yapıyor. Burada biraz daha halkımıza iş düşüyor. Mesafeyi korumaları lazım. Bir seneyi tamamladık pandemide ve lokantalar, kahveler kapalı. Bunlar birbirine bağlı. Taşımacı esnafı ne kadar çalışsa da diğer iş yerleri kapalı olduğu için maddi anlamda düşüş yaşanıyor. Bu Türkiye için de böyle. Açılınca ekonomik olarak biraz rahatlamayı umuyoruz” diye konuştu.

14 KİŞİLİK MİNİBÜS 3 KİŞİYLE GEZİYOR”

İşlerinde düşüş olduğunu belirten Demirkan % 50 kapasite ile çalıştıklarını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Okullar kapandı. Taşımalı ihaleler durdu. Ekonomik sıkıntımız büyük. % 50 ile çalışsak ne olur? 14 kişilik minibüs zaten 3 kişiyle geziyor. Pek kullanan da yok.  Halkımız çekiniyor herhalde. Ya da işi olmayan dışarı çıkmıyor diyelim. Eğer öyleyse zaten inşallah ilerleyen günlerde mavi olmasa da sarıya döneriz diye düşünüyorum.”