Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, dün yaptığı açıklamada, araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Nisan 2014 tarihi itibarıyla kalktığını hatırlattı.

1 ARALIK’TA BAŞLAMIŞTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, geçen yıl 8 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik ile ticari araçlarda 1 Aralık tarihinde başlayan zorunluluk süresinin 1 Nisan itibarıyla tamamlandığını kaydeden Demirkan, sürücülerin, araçlarındaki kış lastiklerini artık çıkartabileceğini bildirdi.

ESKİYEN LASTİKLERİNİZİ TAKMAYIN

Kış lastiği zorunluluk süresinin tamamlanmasının, çok eski lastiklerin takılması anlamına gelmediğini ifade ederek sürücüleri bu konuda da uyaran Demirkan, şunları söyledi:“Sürücüler kış lastiklerini çıkartırlarken, araçlarına çok eski lastik takmasınlar. Bilindiği gibi araçlarda takılı olan lastikler direkt olarak insan hayatına etki eden faktördür. Çıkartılacak kış lastiklerinin yerine, araçların yola tutuşunu iyi sağlayabilecek lastiklerin takılması en doğru karar olacaktır. Sürücülerimiz bu konuda duyarlı olmalıdır.”