Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle trafiğin yine yoğun olacağına dikkat çekerek, kavşaklarda sinyalizasyonların çalışması gerektiğine işaret ederken, Siğilli Köyü girişine az bir mesafe kala fark edilen ve tehlike yaratan refüjün uzatılması gerektiğini söyledi.

AYNALAR YETERLİ DEĞİL

Demirkan, Enez Kavşağı’nda yapılan düzenlemelerin ardından, yan istikametlerden gelen araçları görmek için dışbükey aynaların konulduğunu ve dikkatli sürücülerin araçları görebileceğini dile getirdi. Ancak yine de dışbükey aynaların yeterli olmayacağını ifade eden Mahmut Demirkan, kişilerin görüş açılarının da farklı olabileceğini belirterek, “Hava karardığında dış bükey aynaların faydası oluyor. Beyendik Kavşağı’nda ise Keşan istikametine dönüşlerde sağ taraftan gelen araçlar gözükmüyor.” dedi.

15 METRE KADAR UZATILMALI

Siğilli yakınındaki refüjün Keşan istikametine doğru uzatılması gerektiğini söyleyen Demirkan, sözlerinin devamında, Keşan istikametinden Siğilli Köyü’ne giderken, köy yokuşun çıkıldığı anda, sürücülerin yolu ayıran refüj ile karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Demirkan, sürücülerin bu refüjü fark ettiği mesafenin 8 metre olduğunu vurgulayarak, “Yaz sezonunda bu yol daha sık kullanılacak. Bu yoldan binlerce araç geçiyor. Burada şerit büyütülse de, yokuşu çıkar çıkmaz refüjlerle daralıyor. Bu refüj, Keşan istikametine doğru, toplamda 15 metre kadar uzatılması gerekiyor. Böylece görüş açısı genişleyecek ve tehlike ortadan kalkacaktır.” diye konuştu.

 CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK

 Enez Kavşağı ve Destek Kıtaları Kavşağı’na konulan sinyalizasyonların, kavşakların yapıldığı sırada düşünülmediğini ifade eden Mahmut Demirkan, bu kavşakların yapılması sırasında, hiçbir trafik yoğunluğunun yaşanmayacakmış gibi anlatıldığını söyledi. Kavşaklar yapılırken sinyalizasyonların düşünülmediğini kaydeden Demirkan, şunları söyledi; “Şimdi sinyalizasyonların yanıp-yanmadığını neden tartışıyoruz onu da bilmiyorum. Şehir merkezinden Enez istikametine giden bir kişi dışbükey aynalara bakmadan geçerse, yolun ortasına kadar çıkıldığında sağ taraftan gelen araç fark ediliyor. Bayram tatilinde Enez istikametine gidecek olan sürücüler, sinyalizasyonlar yandığında, Gelibolu istikametine giden ve kırmızı ışıkta duracak araçlar nedeniyle Enez’e nasıl dönüş yapacak? Yayalar için de bu kavşaklarda can ve mal güvenliği yok. Yenilenme olmasına rağmen Keşan’ın bu sorunu yıllardır aynı. Sinyalizasyonlar tatil trafiğine kadar faaliyete geçmeli.”