Malkara Otobüs Terminalinin açılışı 5 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14.00'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Malkara OtobüsTerminalinin açılış törenine; CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Daire Başkanları, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Malkara Belediye Meclis Üyeleri,  STK Başkanları, Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, “Bugün açılışını yapacağımız Malkara Otogarının ihalesi 4 Şubat 2016 tarihinde yapılarak yer teslimi müteahhit firmaya 22 Şubat 2016’da teslim edildi. Yaşadığımız zor kış şartlarına rağmen yapım süresi içerisinde iş tamamlanmıştır. Toplam 2572 m²’lik bir inşaat alanına sahiptir. Proje bodrum kat, zemin kat ve bir üst kattan oluşmaktadır. 14 otobüsün aynı anda girebileceği peron, 17 aracın kullanabileceği kapalı otopark ve 79 araçlık açık otoparkı mevcuttur. Otogarımızın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 5.200.000,00 Türk Lirası'dır. Bize liderlik yapan özellikle Malkara ilçesine büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak'a, ilçesindeki yatırımları amansız bir şekilde takip eden çalışkan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a bu hizmetlerin yürütülmesinde beraber çalıştığımız Büyükşehir Belediyesi'nin, TESKİ'nin, Malkara Belediyesi'nin değerli bürokratlarına, bu hizmetleri gerçekleştiren yüklenici firmalara ve tüm emekçilere teşekkür ediyorum. Malkara Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Otogar açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım ve 11 İlçe Belediye Başkanım ile birlikte yatırım planını oluştururken, bütün Tekirdağ genelinde yapılacak hizmetlerde fikir birliği içerisinde birbirimize destek olarak hareket ediyoruz. 30 Mart 2014 günü Malkara halkı tümüyle birlikte bir tercih ortaya koydu. Bize oy veren, oy vermeyen bütün herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu Otogarın yapımında da bizden önce emeği geçen Belediye Başkanlarımız Salih Keskin ve Birol Kaya'ya sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kamulaştırılması Salih başkanımız zamanında gerçekleştirildi. Proje çiziminde Birol başkanımızın ciddi emeği oldu. Bu iş sonuçta bir bayrak yarışı. Malkara'mıza yeni otogar binamız hayırlı ve uğurlu olsun. 30 yıllık rüyanın sonucunu bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediye Akademisi kursiyerleri tarafından hazırlanan Atatürk halı dokuma portreleri ve isme özel ahşap boyama tepsilerini Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya'ya hediye etti.

Konuşmaların ardından İzmir Marşı eşliğinde yapılan kurdele kesimiyle Otobüs Terminalinin açılış töreni gerçekleştirildi ve yazıhanelerin bulunduğu bina gezildi.

Programın ardından törene katılanlara pilav ayran ikramında bulunuldu.