Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı, 29 Kasım - 1 Aralık 2013 tarihleri arasında Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğinde, Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’nin İğneada Beldesi’nde gerçekleştirildi.

İğneada Resort Hotel Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Derya Sarılarlı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir, Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Ayan, Kırklareli Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ziver Zikri Demirel, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran, Ankara, İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Trabzon, Osmaniye, Çorum, Ordu, Bilecik, Diyarbakır, Kırşehir, Isparta, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti başkanları, federasyon başkanları, gazete sahipleri ile temsilcileri katıldı.

Programın 1. gününde düzenlenen toplantı; Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Uçar’ın açılış konuşması ile başladı.

Trakya’nın merkezi konumunda olan Kırklareli’de, Basın İlan Kurumu’nun bir temsilciliğinin açılmasının çok uygun olacağını belirten Uçar, “Türkiye’nin çeşitli İllerinden gelen çok değerli gazeteciler cemiyeti ve federasyon başkanlarımızı, Kızılçam ormanları ile Avrupa’nın akciğeri konumunda olan ve Trakya’nın incisi İğneada Beldemizde ağırlamaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz.” dedi.

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Marmara Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti adına sizleri selamlıyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum. Bugün Türkiye’nin gazetecileri güzel iimiz Kırklareli’de buluştu. Bu vesile ile güzel İlimizin tarihi, doğal ve kültürel yönlerinin sizlere tanıtılması fırsatı yakaladık. Umarım bu üç günlük toplantı programı sonunda ilimizden memnun ve mutlu bir şekilde ayrılmış olursunuz.”

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise “İki dönemdir Basın İlan Kurumu ile çok ciddi ve koordineli bir şekilde çalışma sergilemekteyiz. Çünkü ilk defa Anadolu Gazeteciliğini temsilen Sayın Mustafa Arslan arkadaşımız Basın İlan Kurumu Yönetiminde yer aldı ve bu bize büyük bir güç kattı. Bu nedenle iki dönemdir gerçekten Basın İlan Kurumu ile çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu önemli gelişmeler içerisinde ayrıca Anadolu basını için birçok önemli organizasyonlara da imza attık.” dedi.

Toplantıda söz alan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir de, bölgesinde yaşanan bir sorunu kısa bir sürede çözüme ulaştırdığı için Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan’a teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Mustafa Arslan, gazeteciliğin toplum yararına olan bir kamu görevi olduğunu belirterek, yerel gazetelerin en çok yaşanan sorunlarının başında gelen resmi ilan mevzuatı hakkında açıklayıcı genel bir bilgi verdi.

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının 2. gününde ise, Marmara Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu sabah saat 10.00’da kendi arasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca, Çorlu Gazeteciler Derneği’nin Marmara Gazeteciler Federasyonu’na üyeliği oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının öğleden sonraki programında ise gelen konuklara; Trakya’nın incisi doğa güzellikleri ile Demirköy İlçesi’ne bağlı İğneada Beldesi’nin, tarihi, doğal ve kültürel yerlerine gezi düzenlendi.

Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın 3. günü Resort Hotel’de verilen sabah kahvaltısı ile son buldu.

Gazeteciler, İğneada’da buluşmaktan memnun kaldıklarını ifade ettiler.