AYGÜL KONAR

saat 14.30 sıralarında başlayan denetimlere; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz'ın yanı sıra Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin de katıldı.

Geçen denetimlerde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması anlamında işyerleri ve vatandaşlara uyarılarda bulunulurken, ilgili ekipler, maske takmadıkları belirlenen kişilere cezai işlem uygulaması için belirtilen işyerlerine yönlendirildi. Denetimler sırasında basın mensuplarının Keşan'da maske kullanım oranıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kaymakam Yılmaz, Keşan'da maske kuralına yüzde 90 oranlarında uyulduğunu belirterek, maske kullanımıyla ilgili geriye kalan yüzde 10'luk dilimin de yapılan bu tür denetimler ile maske kullanmalarını sağlayacaklarını söyledi. Cemalettin Yılmaz, maske kullanımıyla ilgili uyarıları dikkate almayanlara da zaten cezai işlem uygulandığını bildirerek, Bahçeköy'deki yaşamın normale döndüğünü bildirdi.

KÜÇÜK ÇOCUKTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Denetimler sırasında, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nden evine dönen küçük çocuğun maske taktığını gören Yılmaz ve beraberindekiler, maske kuralına uyarak büyüklerine örnek olan çocuğu durdurarak örnek olması nedeniyle teşekkür etti.