AYGÜL KONAR

MASKELERİ BURUNLARININ ALTINDA BULUNAN ESNAFLAR DAHİ UYARILDI

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı denetimler, giysi pazarının kurulduğu bölgelerde başladı. Tezgah açan esnafların tek tek kontrol edildiği denetimlerde, maskeleri burunlarının altında bulunan esnaflar dahi uyarıldı. Maskesiz alışverişe çıkan vatandaşların yanı sıra maske takmayan esnaflar da, denetimi gördükleri anda maskelerini takarken, Kaymakam Yılmaz, tezgahlar arasında mesafe bırakılması gerektiği konusunda Kocaman ile görüşme yaptı. Bu alandaki denetimlerde, Helvacıoğlu, tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini, aksi halde pazarın ve işyerlerinin tedbir amacıyla kapatılacağını vurgulayarak, Keşan'da da vak'a sayılarında artış yaşandığına dikkat çekti.

VATANDAŞLARA, MASKELERİNİ, HELVACIOĞLU BİZZAT KENDİSİ TAKTI

Denetimler, gıda pazarında devam etti. Alana girer girmez maskesiz vatandaşlar ile karşılaşan Yılmaz başkanlığındaki heyette bulunan ekipler tarafından, denetimin ilk adımlarından itibaren maskesizlerin tespiti için fotoğraflama yöntemi uygulandı. Ekipler maske takmayan esnafları önce fotoğraflayan, ardından da cezai işlem için kimlik istedi. Bazı esnaflar, ceza yememek için "Yemek" ve "Sigara" gibi nedenleri öne sürse de, gerekli tespitlerin yapıldığı dile getirilerek ceza yemekten kurtulamadı. Denetimler sırasında maskesiz gezen bazı vatandaşlara, maskelerini, Mustafa Helvacıoğlu bizzat kendisi taktı.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Cemalettin Yılmaz, denetimlerde vatandaşların kurallara uymasını istediklerini ifade ederek, maske takmayanların dahi kendilerini görünce maske taktığını ifade etti.

Toplum sağlığı için pazaryerinde denetimler gerçekleştirdiklerini dile getiren Helvacıoğlu ise, “Maske takma ve mesafe konusunda uyarılarımız oldu. Keşan'ın bu noktada kurallara uyduğunu gördük. Ancak bu kurallara uyulmasında devamlılık için uyarılarımız oldu. Aksi halde Türkiye'deki artışlar Keşan'a da yansıyor. Tedbirlere dikkat etmemiz lazım. Esnafımızın bugün sınıfı geçmek üzere olduğunu gördük. Maske takmayanlar hala var ama sınıfı geçmek için gayret gösteriyor. Kurallara uymazsak, biz sürekli denetim yapsak da fayda etmez. Bu hastalığı yenmek için tedbiri elden bırakmamamız lazım. Eğer pazaryerinin kapanmasını istemiyorsak, hastalığın yenilmesini istiyorsak kurallara uyacağız. Başka şansımız yok. Bizler herkesin tek tek başında duramayız” şeklinde konuştu.

PAZARYERİNİN ÜSTÜNÜN KAPATILMASINI İSTEDİ

Denetimler sırasında, köyden gelerek gıda pazarında tezgah açan bir kadın, pazaryerinin üstünün kapatılmasıyla ilgili olarak yıllardır kendilerine söylemlerde bulunulduğunu, ancak hala soğukta ve rüzgarlı havada sıkıntı çektiklerini Helvacıoğlu'na söyledi. "Niye yapmadınız?" diye soran kadına, Mustafa Helvacıoğlu, 5 Kasım'da meclis toplantısında projenin son hali hakkında bilgi vereceklerini söyledi.