SONGÜL KONAR

Saat 15.00’de başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi ve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile CHP Grubu’ndan gelen önergeler gündeme ilave edildi. Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Keşan Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesabının Meclisçe görüşülmesi maddesi 2. Oturum’da görüşülmek üzere oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantı, Keşan Belediyesi Personel Ltd. Şti. deki müdürlük yetkisinin geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan kaldırılarak Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na verilmesi hususunun meclisçe görüşülmesi ile sürdü. Bu madde oybirliği ile kabul edildi.

Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret Borsası ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılacak olan Ortak İşbirliği Protokolü için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunu da Meclis oybirliği ile kabul etti. 

Toplantı, İlçemizde Elektronik Denetleme Sistemi kurulması ve bu konuda ilgili kurumlarla protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ile sürdü. Bu madde hakkında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Polis İlyas Canki ve Ulaşım Hizmetleri Bürosu yetkilisi Raif Uysal Meclis’e bilgilendirmede bulundu.

Uygulamaya geçirilmesi planlanan sistemin ceza yazılmasından ziyade hız koridoru oluşturarak, bu koridordaki ortalama hızın hesaplanmasını içerdiğini anlatan Başkan Helvacıoğlu, “Bu uygulama sayesinde araçlar yavaşlama mecburiyeti içinde olacakları için kazaların önüne geçilecek. Bu sistemde gelir elde edilmesi en son aşamada düşündüğümüz şey. Araçlar bölgemizden geçerken yavaşlayacakları için söz konusu güzergâhlarda bulunan iş yerlerimizden de alışveriş yaparak ticarete katkıları olacak.” dedi.

Konu hakkında başta maliyet hesabı yapılması olmak üzere detaylı araştırma yapılması için oybirliği ile komisyon kurulması kararı alındı. 

Toplantı daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kapatılarak, görevlerinin Fen İşleri Müdürlüğü’ne devir edilmesi ve yerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurulması hususunun görüşülmesi ile sürdü.

Toplantıda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kapatılması ve işlerinin şeflik birimi olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde devam etmesi oybirliği ile kabul edilirken maddenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurulması kısmı ise ilerleyen meclislerde görüşülmesi şeklinde kabul gördü. Ayrıca bu madde içinde yer alan düzenlemeyle cenaze defin hizmetleri bölümü için imam kadrosu açılması da oybirliği ile kabul edildi. 

Toplantı,  Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün kapatılarak görevlerinin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne devredilmesi hususunun görüşülmesi ile devam etti. Bu madde de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda imar plan değişikliklerini içeren ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 2 konu da oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi.

CHP Grubu’nun engellilerin belediyeden etkin yararlanmasını sağlayacak hizmetlerin oluşturulması amacıyla kurulmasını istediği komisyon ve Halk Ekmek Şirketi Komisyonu kurulması önergeleri de oybirliği ile 2. Oturuma bırakıldı.

Toplantıyı kapatan Başkan Helvacıoğlu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu 7 Mayıs 2019 Salı günü gerçekleştirilecek ve saat 15.00’te başlayacak.