Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural ve Mecidiye Muhtarı Mesrur Sözbir, dün yaptıkları açıklamada, Mecidiye köyüne yapılacak olan atık su arıtma tesisi hakkında bilgi verdi.

VURAL: YAPILMASI GEREKEN YAPILACAK

Atık su arıtma tesisinin yapımı konusunda arazi sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Vural, “Bu sorun muhtarlığımız tarafından giderildi. İhtiyaç olan arazi muhtarlığımız tarafından satın alındı. 2016 yılı içerisinde bu tesisin köyümüze kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Beldenin köye dönüşmesinden önce dönemin belediye başkanı arkadaşımız alt yapı konusunda bir çalışma başlatmış. Alt yapıyı yapmaya çalışıyorsun ancak arıtma tesisin yok. Şuanda kanalizasyon borularının 3’te 1’i döşendi. Yarım kalacaksa neden bu işe başlandı? Arıtma yapılmadan kanalizasyon kullanılamaz. 3 yıldır da kullanılamıyor. Biz bu sorunu çözmek için çalışacağız. 2016 yılında bu sorunu çözmek için çalışacağız. Mecidiye sahil köyümüz. Ek ödeneklerle bu sıkıntı çözülecek. Bu konu çok önemli. Yapılması gerekenler yapılacak.” dedi.

SÖZBİR: 18 BİN LİRA MALİYETLİ BİR PROJE

Daha sonra söz alan muhtar Sözbir ise, “Mecidiye halkı bu durumdan muzdarip. Öte yandan İl Genel Meclisi Üyemiz Adnan Vural’a bu konuyu gündeme getirdiğinden ötürü teşekkür ederim. Atık su arıtma tesisi ile ilgili yer sorunumuzu çözdük. İlgili alanın İl Özel İdaresi’ne tahsisi yapılmış durumda. Konuyla ilgili projeyi de kendimiz yaptırdık. 18 bin TL maliyetli bir proje. Biz İl Özel İdaresi’nin gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Arıtma olmazsa olmazlarımız arasında. Bu konuda sıkıntımız büyük. Ayrıca su depomuzun içerisine fayanslar yakın zamanda döşenecek. Tüm il genel meclisi üyelerimize hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.”