Mecidiye Sahili Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Çalışkan ve üyelerden Emin Nedim Gürkaç, dün gazetemizi ziyaret ederek yaptıkları açıklamada sahil kesiminde yaşanan çöp sorununa dikkat çektiler.

MECİDİYE SAHİLİNDE SALGIN HASTALIK YAYILMA RİSKİ VAR

 Artık Mecidiye Sahili’nde çöplerin belli başlı yerlerde birikmesinden söz edilmesinin az olduğunu ve neredeyse her tarafın adeta çöp dağlarına döndüğünü ve bu durumun çevre ve insan sağlığını tehdit eder bir duruma geldiğini ileri süren Gürkaç, şöyle konuştu: “Mecidiye Belediyesi kapatılınca köy statüsüne dönüştü. Köy muhtarlığı da gerek araç gerekse personel sıkıntısı nedeniyle sahil kesiminde bulunan çöpleri toplayamayacağını bildirdi. Sahilde bulunan yerleşim alanlarında şu an için çöp dağları oluşmuş durumdadır. Her türlü pisliğin ve salgın hastalığın yayılma riski var. Bu konuda Keşan’daki tüm yetkililerin duyarlı olmalarını ve acil çözüm bulmalarını bekliyoruz. Keşan Belediyesi köy statüsüne dönüşen Mecidiye’den 5 yıl süre ile vergi almaması gerekirken bu paraları tahsil etmeye devam ediyor. Bizden para almasını bilen belediyenin bunun karşılığında da hizmet vermesini beklememiz en doğal hakkımız diye düşünüyoruz” dedi.

BELİRLENECEK OLAN ÇÖP TOPLAMA BEDELİNİ ÖDEMEYE RAZIYIZ

Mecidiye sahilinin yetkililer tarafından sahiplenilmesini istediklerini ve beklediklerini de ifade eden Gürkaç, sözlerine şöyle devam eti: “Evet günümüzde hiçbir hizmetin karşılıksız bir şekilde yapılmadığını sahil kesiminde yaşayan vatandaşlar olarak bizler de biliyoruz. Yetkili makamlar gelsinler Mecidiye Sahil kesiminde bulunan tüm evleri tek tek gezsinler, numaralandırsınlar ve çöpleri toplamak için bir bedel belirlesinler.  Yaz sezonunda 3-4 aylık süre için belirlenecek olan çöp toplama bedelini biz vatandaşlar olarak ödemeye razıyız. Yeter ki bu pislik ve hastalık riski ortadan kalksın istiyoruz”

ERİKLİ SAHİLİ’NE VAR DA BİZE NİYE HİZMET YOK?

Çöp sorununun çözümlenmesinde kim öneri getirse onun yanında olacaklarını da kaydeden Gürkaç, “Keşan Belediyesi bizim çöplerimizi alacaksa o alsın. Mecidiye sahilinin birkaç kilometre uzağında olan Erikli sahiline Keşan Belediyesi her türlü hizmeti veriyor, çöpleri topluyor. Peki, bize neden üvey evlat muamelesi yapılıyor? Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Keşan Belediyesi bizden vergi alıyorsa bunun karşılığında da hizmet getirsin.  Yetkilileri gelip görmeye davet ediyoruz, Mecidiye Sahili’nde çöp dağları daha şimdiden oluşmaya başladı” diye konuştu.