Geçen hafta içinde, imza kampanyası ve gazetemizin haberi üzerine Mecidiye köyü, Ayazmabayırı tepesi mevkiindeki Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait II-A grubu kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi projesini protesto eylemi bugün yapılacak. Mecidiye Köyü Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği eylem, İbrice Limanı Taş Ocakları ayrımında saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Edinilen bilgiye göre birçok STK (Sivil Toplum Kuruluşu) da eyleme katılacak.

KENT KONSEYİNDEN DESTEK

Kent Konseyi de Mecidiye’deki protesto eylemine destek vererek dün bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mecidiye halkının doğa tahribatına karşı direnişini, haklı buluyor ve destekliyoruz. Birlik, beraberlik içinde Doğal güzelliklerimize, denizimize, yolumuza sahip çıkmak adına Keşan Belediye Başkanlığından araç talebinde bulunduk. Araç yarın Cumhuriyet Meydanı Atatürk parkı önünden saat 13’00’te hareket edecektir. Tüm halkımızı doğamıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

BİRCAN, BÖLGEDE AÇIKLAMA YAPACAK

Taş ocağının açılacağının öğrenilmesinden sonra CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan önceki gün yazılı açıklama yaparak konu ile yakından ilgileneceklerini söylemişler, Bircan, dün ise yerel basına açıklama yapacağını ifade etmişti. Bircan, “Taş ocaklarının doğayı yok etmesine engel olmak için Vali, Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve halkımızla birlikte hareket etmek için iletişime geçeceğim. Cumartesi günü de konuyu yerinde incelemek için bir kez daha bölgede olacağım. Bölgeyi inceledikten sonra soru önergesi vereceğim ve yapılması gerekenler için çalışmalarıma devam edeceğim.” diyerek açılacak olan taş ocağı konusundaki hassasiyetini göstermişti.