Keşan Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu Başkanlığında yapılan, saat 16.00’da başlayan ve Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; S.S. 25 No’lu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı’nın ücret tarifesinin yenilenmesi talebi görüşüldü.

Toplantıyı açan Ersoylu, CHP’li Meclis üyeleri; Yeşim Selimoğlu ve Bayram Şeker ile AK Parti’li Meclis Üyesi Tolga Saltık’ın mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadığını bildirdi ve izinli sayılmalarını önerdi.

Önerinin oy birliği ile kabul görmesinden sonra gündemin tek maddesi olan minibüs ücret tarifesinin yenilenmesi ele alındı.

S.S. 25 No’lu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin; 1,60 TL olan indi-bindi ücretinin 1,75 TL’ye, 1 TL olan öğrenci ücretinin 1,25 TL’ye, 2 TL olan terminal ücretinin de aynı kalmasını içeren talebi olduğunu belirten Ersoylu, konuyla ilgili görüşlerini aktarmak üzere sözü grup sözcülerine bıraktı.

CHP Grubu Sözcüsü Cengizhan Aktan; grup olarak indi-bindi ücretini 1,75 TL, öğrenciyi 1,10 TL, terminali de 2 TL olarak önerdiklerini iletti.

AK Parti Grubu Sözcüsü Mehmet Demirci de indi-bindi ücretini 1,75 TL, öğrenciyi 1,10 TL, terminali de 2 TL olarak uygun bulduklarını aktardı.

MHP Grubu Üyesi Süleyman Eren ise indi-bindi 1,75 TL, öğrenciyi 1 TL, terminali de 2 TL olarak önerdi.

Yapılan oylama sonucu oy çokluğu ile 1 Ocak 2015’ten itibaren geçerli olmak üzere şehir içi minibüs ücret tarifesi; bindi-indi 1,75 TL, öğrenci 1,10 TL, terminal de 2,00 TL olarak karara bağlandı.

Toplantıyı kapatan Ercan Ersoylu, verdikleri kararlar nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi.

2014 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Ersoylu, 2015 yılı Ocak Ayı Meclis toplantısının tarihini ve saatini 8 Ocak 2015 Perşembe saat 16.00 olarak açıkladı.