Keşan Belediye Meclisi, dün, Kent Bilgi Sistemi için olağanüstü toplandı.

Saat 14.30’da başlayan ve Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın izinli olması sebebiyle Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında toplandı.

Toplantıyı açan Ersoylu, CHP’li Meclis üyeleri Nilüfer Erk Oğuz ve Bayram Şeker ile AK Partili Meclis üyeleri Murat Arhatır ile Mehmet Demirci’nin mazeretli sayılmalarını istedi.

Söz konusu üyelerin mazeretli sayılmasından sonra Kent Bilgi Sistemi Alımı İçin İller Bankası A.Ş. tarafından tahsis edilen kredinin Yönetim Bilgi Sistemini de içerecek şekilde kapsamının genişletilerek ihalesinin ve denetiminin belediye tarafından yapılması konusu görüşüldü.

Madde hakkında bilgi veren Ersoylu, söz konusu madde hakkında daha önceki Meclis toplantında karar aldıklarını, 950 bin TL’lik kredinin İller Bankası tarafından onaylandığını ancak bürokratik prosedür ve işleyiş açısından Kent Bilgi Sistemi adına Yönetim Bilgi Sistemi adının da eklenmesi gerektiğini ifade etti. Konu hakkında detaylı bilgi Keşan Belediyesi Bilgi İşlem Servisi görevlilerinden Ünal Yavuz tarafından Meclis üyelerine aktarıldı.

Grup sözcülerinin de madde hakkında olumlu görüş bildirmesinden sonra madde oy birliği ile kabul edildi.

Ersoylu,  maddenin oy birliği ile kabulünden sonra Ankara’da son yaşanan hain terör saldırısını kınayarak tüm meclis adına şunları söyledi: “Türkiye hepimizin. Ülke olarak çok büyük bir acı içerisindeyiz. Yaşanan terör saldırıları insanlık dışı davranışlardır. Meclisimiz adına bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Bir daha umarız bu tür saldırılar ve acılar yaşanmaz. Ülkece hepimiz kardeşçe kol kola girerek bu sorunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

Toplantıyı kapatan Ersoylu, verdikleri karar nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararın Keşan halkı için hayırlı olmasını diledi.