SONGÜL KONAR

Saat 15.00’te başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında, Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisin sonunda ise CHP grubunun söz talebinin reddedilmesi nedeniyle gerginlik yaşandı.

Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda ilk olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 38. maddesi gereğince sözleşme yapmaya, sulh ve ibraya, teberruatı (bağışları) kabulüne, Belediye hesabına umum medeni akitleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesinin meclisçe görüşülmesi konusu ele alındı. Konu hakkında grupların görüşlerini bildirmesinin ardından madde oybirliği ile kabul edildi. Mecliste daha sonra 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi gereğince görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcılarının ücretlerinin belirlenmesi hususu ele alındı. Meclis Başkan yardımcılarının Belediye Başkanı’nın maaşının 2/3’ü oranında maaş almalarına oybirliği ile karar verdi. Toplantı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince Belediye Meclis üyelerine ödenecek olan huzur hakkının görüşülmesi ile sürdü. Meclis üyelerinin toplantı başına Başkan maaşının günlük ücretinin 1/3’ü oranında huzur hakkı alması oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Belediyenin 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Bu madde sırasında kural gereği Meclis Başkanı da olan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Yüksel Alioğlu’na bıraktı. Faaliyet Raporu AK Parti’li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda son olarak 2018 yılı Denetim Komisyonu Raporu Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen tarafından Başkan ve üyelerle paylaşıldı. Toplantıyı kapatan Başkan Helvacıoğlu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan ile bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

“MECLİSİN 2. OTURUMUNUN SONUNDA GERGİNLİK”

Başkan Mustafa Helvacıoğlu’dan söz isteyen Keşan Belediyesi Meclisi CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) grubuna izin vermeyen Helvacıoğlu Meclis Toplantısının 2. Oturumunu kapattı.

Mayıs Ayı Meclis toplantısı 9 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 15.00’te başlayacak.