Medya Keşan Gazetesi, kuruluşunun 21. yılını 17 Mayıs Cuma akşamı Troya Restaurant’ta gerçekleştirilen yemekte kutladı.

Medya Keşan Gazetesi Sahibi Mustafa Bezbaş’ın verdiği yemeğe çok sayıda davetli katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Medya Keşan Gazetesi Sahibi Mustafa Bezbaş, gazetenin kurucusu Yılmaz Özkaya’nın 20 yıldır yaşattığı gazeteyi kendilerinin de 1 yıldır devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Gazeteyi Mehmet Karaca ile aldığımız ilk günlerde ben bu işi nasıl yaparım dedim, ama planım belliydi. Sağ olsun uzun yıllar Keşan’da yerel basında bu işin kahrını çekmiş sevgili arkadaşım Cengizhan Aktan’a beraber çalışmayı teklif ettiğimde hiç düşünmeden kabul etti. Gazetemizin de zor dönemleriydi, Aktan’a çok teşekkür ediyorum.”

Bezbaş’ın açış konuşmasından sonra söz alan Medya Keşan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengizhan Aktan, gazeteleri, çalışanların çıkardığını ancak okurların yaşattığını ifade ederek şunları söyledi: “Bugünü bizlerle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Ben bir süre mesleğime ara vermiştim ve Mustafa arkadaşımın teklifi ile yeniden mesleğime dönmüş oldum. Buna vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Gazetemizi okuyan sizlersiniz, olumlu düşüncelerinizi Mustafa Bey’e, şikâyet ve eleştirilerinizi bizlere yapınız. Hepinize tekrar teşekkür ederim.”

Aktan’ın konuşmasından sonra tekrar söz alan Mustafa Bezbaş, geceye katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar yalnız olmadıklarını gördükleri zaman daha güçlü olurlar. Bu insanın doğasında var. Davetime şehir dışından katılan arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 42 yaşındaki bir genç arkadaşınızın gazetecilik mesleği gibi ateşten gömleği giymesi hakikaten akıl kârı değildi. Zaten gazeteciliğe başladığımızda biz bunu gördük. <Mustafa, geldin köyden dershanecilik yapıyorsun, para da kazanıyorsun, ne işine gelir gazetecilik yapmak, baksana işine> demek istediler. Biz köyden geldiğimiz için dirençli çocuklarız, mayamız sağlamdır. Gazeteyi alırken bize saldıracaklarını çok iyi biliyorduk. Ama biz de şunu çok iyi biliyorduk, hesabımızı kitabımızı yaptık, A ve B planlarımız hazırdı. Onlar ne isterlerse yapsınlar, ne düşünürlerse düşünsünler biz bu işten ekmeğimizi yiyeceğiz. Hizmet edeceğiz, bu ülke bize üniversite okuttu, öğretmen yaptı. Her ne kadar birileri dese de, bu ülkenin temelini öğretmenler oluşturuyor. Bunu hiçbir zaman unutmadım. Hayatımın her anında öğretmen sorumluluğundan kesinlikle taviz vermedim. Çünkü bu ülke ancak öğretmenlerin sayesinde bir yerlere gelecektir. Topluma örnek olmaya devam ettik. Sizin bu genç kardeşiniz öğretmenlikten sonra basın hayatına girme cesaretini gösterdi. İşletme müdürümüz Birol Çalen, burada olsa da anlatsa çektiklerimizi. Yarın bu gazeteyi çıkarabilir miyiz korkusuyla, hiçbir şey kalmadı elimizde. Düşünsenize yüzbinlerce liralık ciddi bir masraf yapmışız, yarın gazete çıkamıyor. Ama bize bir mesaj verilmek istendiğini anlamıştık. Orada bayrağı düşürseydik, bizim için bazı şeylerin sonu olabilirdi. Ama biz inatla direndik. Size şaka gibi gelebilir ama Salim Şevik ağabeyim sanayide, Sait Kalan ağabeyim çarşıda muhabirliğe soyunacaklardı neredeyse. Sadece Salim ve Sait ağabeylerim değil bütün arkadaşlarımız bizim için kaygılandılar ve ellerinden gelen desteği verdiler. Zaten onlar şimdi buradalar, ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum, şu genç insanların ülkelerine hizmet etme sevdalarını küçük hesaplarla yok etmeye çalışmayalım. Bizler bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Lütfen bu ülkeye benim gibi genç insanların hizmet etme isteğini hiç kimse kırmasın. Hep beraber Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu güzel ülkeyi hedefe taşıyalım, mutlu huzurlu bir Türk nesli yetiştirelim. Hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler sunuyorum.”

Medya Keşan Gazetesi’nin Almanya’da yaşayan ortağı Mehmet Karaca da gecede telefon bağlantısı ile bir konuşma yaptı. Karaca, geceye telefonla da olsa katılmanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hepinizi içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. İnanıyorum ki 21 yıllık yaşamında, Medya Keşan Gazetesi hepimizin hikâyelerine ortak olmaya çalıştı. Bundan sonra da Keşan gibi, büyüyüp güçlenerek bizlerin yaşantılarımıza ayna tutmaya devam edecektir. Tabii bu arada Yılmaz Özkaya’yı da bu eseri yarattığı için kutlamak gerekiyor. Keşanlıların şunu bilmesini isterim, gazete emin ellerde. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”