Medya Keşan Gazetesi Sahibi Mustafa Bezbaş, Genel Yayın Yönetmeni Cengizhan Aktan, Yazı İşleri Müdürü Sonay Can ve Muhabir İbrahim Bayır, dün Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıldönümü nedeniyle Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ı makamında ziyaret eden Medya Keşan ekibi, burada sıcak ilgiyle karşılandı. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Yıldız, Keşan’ın merkez nüfusunun 58-60 bin kişi civarında olduğunu ancak, 2 bin 500 civarında üniversite öğrencisi ayrıca birkaç bin askeri personel bulunduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: “Üniversite öğrencilerimiz ile askerlerimiz Keşan nüfusuna kayıtlı değiller. Ancak burada yiyip içiyorlar, Keşan sokaklarında dolaşıyorlar. Dolayısıyla onları da merkez nüfusuna dahil edersek, merkez nüfusunun 65 bin olduğunu görürüz. Belde ve köylerle birlikte nüfusumuz 85 bini aşıyor. Bu da ülkemizdeki 15-20 ilden daha büyük bir ilçe demek. Bu nüfusa, yazları 50-60 bin kişi daha ekleniyor. Saros Körfezi’nin yazlık nüfus trafiğini de hesaba katarsak 100 binin üzerinde insan yoğunluğu bulunan bir şehir. Erikli’nin turizm yansıması Keşan’ı etkiliyor.”

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ 2 GÜNDE 2 BİN 500 KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Trafik açısından da sadece Keşan’daki 5 kavşağın değil, Beyendik ve Yenimuhacir kavşaklarının da ilçe trafiğinin yoğunluğu içinde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Yıldız, bu şartlar altında en iyi hizmeti verebilmek için görev yaptıklarını söyledi. Keşan’ı, geleceği parlak ve vizyon sahibi bir ilçe olarak değerlendiren Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben yapı itibarıyla, görev yaptığım bölge halkıyla kısa süre içerisinde kaynaşan, yakınlaşan biriyim. Kendim aslen Lapseki - Çardak’lıyım. Yaptığım görev itibarıyla gittiğim her yerde her kesimden insanla kaynaşmaya alışkınım. Mesleğimi de büyük bir aşkla yapıyorum. Türk Polis Teşkilatı, kuruluş tarihi itibarıyla birçok devletin kuruluş tarihinden bile eski bir kurum. 10 Nisan’da Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü 2 bin 500 kişi ziyaret etti. Bu da bizi çok mutlu etti.”

“BASIN MENSUPLARIYLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ”

Konuşmasının ilerleyen bölümünde Keşan’da basınla olan ilişkilerinde özenli davrandıklarını ve olayları sonuçlandıktan sonra basın mensuplarıyla paylaştıklarını söyleyen Ahmet Yıldız, gazetecilerle olan iyi ilişkilerinin sürmesini diledi.

Yıldız’dan sonra söz alan Bezbaş, suç oranının azalmasında ailelere ve eğitimcilere de büyük görev düştüğünü belirtirken,  Aktan da, basın mensuplarının da kamu hizmeti yaptıklarını belirterek, emniyet mensuplarıyla olan ilişkilerin düzenli olarak sürdürülmesinden yana olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından ziyaret sona erdi.