HABER MERKEZİ

Saat 12.15 sıralarında, okul bahçesinde başlayan etkinliğe; Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, İl Genel Meclis Üyeleri, Keşan ve Beğendik Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri, Ziraat Odası Başkanı ve Yönetimi, Muhtarlar, Okul Aile Birliği Yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

GELENEKSEL 9. ‘BAHAR ŞENLİĞİNE’ HOŞ GELDİNİZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, şenliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Osman Başak, “2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sosyal etkinliğimiz çerçevesinde; stres atma, başarıyı arttırma, birlik ve beraberlik duygusunu daha da kuvvetlendirme ve barış, kardeşlik, dostluk, kaynaşma bağlarını güçlendirmek, kendi kişiliklerini geliştirmelerine yardımcı olmak, asık yüzler değil, neşeli, coşkulu, güler yüzlü gençler yetiştirmek amacıyla düzenlediğimiz geleneksel 9. ‘Bahar Şenliğine’ hoş geldiniz. Sene sonu yaklaştığı bu günlerde sistemli bir şekilde derslerinize çalışıp, başarılı olmak için gayret ediniz. Okulumuzu kaliteli eğitim ve öğretimin yapıldığı bir kültür merkezi haline getirmek istiyoruz. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelere paralel olarak ülkemizin ihtiyaç duyacağı insan gücünün profiline uygun bir şekilde kendinizi geleceğe hazırlayabilmek için planlarınızı iyi yapıp, hedeflerinizi şimdiden belirleyiniz. Hedefi olmayan, hayal kuramayan insanlardan başarı bekleyemezsiniz. İddianız olsun. Yürümek yetmez, koşmamız lazım. Sabırlı olun! Yılmayın! Pes etmeyin! Kitap okuyun, kültürünüzü arttırın, kendinizi geliştirin. Hep iyilik yapınız. Biliniz ki iyilik ibadettir. İncinseniz de incitmeyiniz. Kibir denen sözcüğü sözlüğünüzden atınız. Alçakgönüllülük kişiliğinizin kimliği olsun hep.” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA KEMAL OLUNUZ”

Öğrencilere seslenen Osman Başak, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz, sizler, üzerine büyük sorumluluklar yüklenmiş bir nesilsiniz. Bu aziz vatanımızın, milletimizin en önemli hazinesi gençlerdir. Genç demek yarın demektir. Ülkemizin geleceğisiniz. Sizler ülkemizin kaderini tayin edecek taze beyinlersiniz. Sizler bu okulu tercih ettiğiniz için, ayrıcalıklı öğrencilersiniz, çok şanslısınız. Eğer donanımlı, disiplinli, gayretli ve bilimden, demokrasiden, laiklikten yana insanlar olursanız bu ülke sizinle daha çok şey kazanacaktır. Çalışınız, hep çalışınız. Mustafa Kemal olunuz. Yunus Emre olunuz. Onların izinden, yolundan gidiniz hep. Onlardan teslim aldığınız onurlu insanlığın meşalesini onurlu, gururlu, (coşkuyla) taşıyınız.”

“BOL YILDIZLI GECENİN ARDINDAN BOL GÜNEŞLİ GÜNLER GELİR”

Eğitim sisteminin temel görevi; öğrencilere bilginin yanında değer, tutum, beceri kazandırmak ve bunun yanında, öğrencilerin küreselleşen dünyada dünya gençleri ile rekabet edebilen, yarışan ve onlardan daima en iyisini ve en güzelini insanlığa sunabilen bir insan olarak yetişmelerinin en büyük idealleri olduğunu vurgulayan Başak, son olarak şunları söyledi:“Gençlerimizin Türkiye’nin ve Dünya’nın geleceğinde ufuklar açacak bilgiye ve yeteneğe sahip, vatanını ve milletini seven, bayrağına ve İstiklal Marşına saygılı, Milli – Manevi değerlerine yürekten bağlı, küçüklerini sayan – seven, büyüklerine saygı gösteren, analitik düşünebilen, üreten, soran, sorgulayan,  karakteri gelişmiş, nitelikli, katılımcı, demokrasiyi özümsemiş, özgüven ve sorumluk sahibi, Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, laik, Türkiye Cumhuriyetinin sarsılmaz bekçileri olarak hayata atılmalarını sağlamaktır. Ufku geniş, ilim aşığı, can yoldaşı, gönül dostu öğrenciler yetiştirmek temel felsefemizdir. Sizlere güvenimiz sonsuzdur. Tamdır. Sizler, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak daima, cesaretin, sevginin, saygının çok daha güçlü, geniş vizyonlu ve misyon sahibi dürüstlüğün simgesi olacaksınız. Eskiler der ki; ‘Bol yıldızlı gecenin ardından bol güneşli günler gelir.’ Sizler de Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin gün geçtikçe çoğalan yıldızlarısınız. Sizlerle geleceğimiz aydınlık olacak ve ay yıldızlı bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır. Bugün heybemizdeki umudu, güzelliği, heyecanı, aşkı, coşkuyu, başarıyı, sevinci orta yere dökeceğiz, mutluluklarımızı hep birlikte paylaşacağız. Acılarımız, üzüntülerimiz, başarısızlığımız bir kum tanesi kadar küçük, mutluluklarınız, sevinçleriniz, başarılarınız nisan yağmuru kadar bol olsun. Sağlık, mutluluk ve başarı daima sizlerle olsun, yüzünüzden gülümseme, yüreğinizden sevgi, saygı ve şefkat eksik olmasın. Afiyet olsun, Hepinize neşe içerisinde renkli, keyifli, iyi eğlenceler diliyorum. Bahar Şenliğimiz şen olsun.”

Osman Başak’ın konuşmasının ardından folklor gösterisi ve sema gösterisi düzenlendi. Tören esnasında tüm öğrenci ve konuklara ikramda bulunuldu. Şenliğin oldukça kalabalık olduğu gözlendi.