2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okullarda serbest kıyafet uygulaması kararının okul aile birliklerine bırakılması, okul kıyafeti satan esnafın da harekete geçmesine neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Öğrenciler tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak bir sınıfta %51’den fazla öğrencinin isteği üzerine okul forması giyilebilir.”  şeklindeki genelgesi üzerine bir açıklama yapan, Keşan’da okul kıyafetleri satan işyerlerinden Karaağaçlı Konfeksiyon’un sahibi Mehmet Ali Karaağaçlı, öğrencilerin yüzde 95’inin okul kıyafeti istediğini söyledi.

Okul aile birliklerinin, okulda, serbest kıyafet veya okul forması giyileceği konusunda bir karar almaya başladıklarını belirterek sözlerine başlayan Karaağaçlı, kıyafet belirsizliğinin önüne geçmek istendiğini ve sonra bazı okullarda öğrencilere, serbest kıyafet mi yoksa okul üniforması mı giymek istediklerine dair anket düzenlendiğini,  anket yapılmayan okullarda ise bu işlemin bu yıl kayıt esnasında gerçekleştirildiğini söyledi.

Mehmet Ali Karaağaçlı şöyle dedi: “Benim düşünceme göre bu sene Keşan, İpsala ve Enez’deki tüm okullarda öğrenci kıyafeti yani forma giyilecek. Öğrenci velilerinden alınan anket formlarından çıkan sonuçlara  göre % 95’i okul kıyafeti istiyor. Okulların açılmasına çok az bir zaman kaldı. İki hafta içerisinde çok büyük bir yoğunluk olacak. Halkın yavaş yavaş hazırlığını yapmasında fayda görüyorum. İnsanların kafası hala karışık ama öğrenci kıyafeti olacağını duyan veli seviniyor. diyor. Zaten serbest kıyafet giyilse bile hiçbir okulun öğrenciyi okul kıyafeti giyme hakkından mahrum etme hakkı yok. Biz okul kıyafeti satmayıp, normal kıyafet satsak daha fazla kar ederiz. Ancak okul forması öğrenci ve velide bir aidiyet duygusu yaratıyor.”