Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, dün yaptığı açıklamada, köylerde çöp toplama işinin 2015 yılı sonu itibariyle bittiğini hatırlatarak, yeni yılda İl Özel İdaresi’nin geçtiğimiz dönem “Can suyu” adı altında ödediği parayı vermek istemediğini bildirdi.

Yeni dönemde İl Özel İdaresi’nin bu parayı vermeyeceği konusunda bilgi aldıklarını ifade eden Yetim, “Bundan sonra bu iş köylerde muhtarlara kalıyor. Muhtarların paraları toplamaları lazım. Şuanda çöp toplama işi çok karışık durumda. Köylerde bulunan çöp konteynırları yetersiz. Biz köylerimize 3 bin adet daha konteynır dağıtacaktık ancak ihale gerçekleşemedi. İki firmanın arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ihale ertelendi. Geçen dönem ihaleyi alan şirket yine kendisi alacak sanmış ancak ihaleye girecek diğer firma itiraz edince ihale ertelendi.” dedi.

ÇÖP TOPLAMA İŞİ MUHTARLARA VERİLECEK

Mehmet Ali Yetim, Edirne İl Özel İdaresi’nin çöp toplama işini muhtarlara bırakacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Köylerde çöp toplama işi Köylere Hizmet Götürme Birliği ve kaymakamlık vasıtasıyla yapılacak. Şoför ve elemanı İl Özel İdaresi verecek ancak yakıt parasını muhtarlar karşılayacak. Kocaman köylere 4 tane konteynır bırakılmış. Bunlar köylerin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Ben her defasında bu durumdan duyduğum rahatsızlığı aktardım. Şuanda çöp toplama işindeki belirsizliği yeni valimiz geldiğinde ona ileteceğiz ve çözüm arayacağız.”

İL ÖZEL İDARE’Sİ TOPU KAYMAKAMLIĞA ATTI

İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Adnan Vural’ın köylerde çöp toplama işinin önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağı yönündeki açıklamasını da değerlendiren Yetim, “Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kaymakamlığın vasıtasıyla muhtarlar da mazotu karşılarlarsa bu iş olur. İl Özel İdaresi topu kaymakamlığa attı. Muhtarlar bu zamana kadar bütçelerini zorlayıp para vermeye çalıştılar ancak bundan sonra vermekte zorlanacaklarını ifade ediyorlar.” diye konuştu.