AYŞİN SEÇİL GEZER

Çeşitli görev alanlarının bulunduğunu ifade eden Geçmiş, ilk olarak okullarda yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Geçmiş, “İl Genel Meclisi olarak görev alanlarımız çeşitli. Biz yalnız köylere görev yapan, yol yapan, içme suları ile ilgilenen ama bunun dışında birçok da tahsisli ödenekleri, tahsisli kurumların tüm yapım işlemlerini, okul onarımlarını mesela Keşan İmam Hatip Lisesi’nin tüm yapımı, kontrolü İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. Ödeneklerini İl Genel Meclisi çıkarmaktadır. Çocuklarımızın okuyacağı çok çağdaş, güzel bir yeri yaptıktan sonra anahtarı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrediyoruz. Bununla birlikte emniyetin, kaymakamın konutlarına varıncaya kadar tüm yapım ve tadilat işlemlerini yapıyoruz. İlköğretimde bu yıl yine 8 tane yeni okul yapımı, yaklaşık olarak da 20 tane kısa vadeli, yani 2 ay içerisinde bitireceğimiz okul alanlarımız var. Çocuklarımızın daha çağdaş, daha iyi ilköğretim okullarında okuması için çaba sarf ediyoruz.  Bununla ilgili tüm işlemlerimizi yaptık müteahhitler ile birlikte. Eylül’de okul açılmadan da teslim edecekler. Mevcut 2017 kararlarımız, Meclis’de ne karar alındıysa uygulanıyor. Yol yapımları devam ediyor. Bozulan yollarda yama işlemleri yapılıyor. Çöplerimizi topluyoruz, Güney Katı Atık birliğine üye olduk. Mehmet Özcan Başkanımız bizi kabul etti, Keşan’ın tüm çöplerini toplayıp Keşan Belediyesi çöp toplama alanına götürüyoruz. Daha temiz bir çevre olması için katkı veriyoruz.”

KÖYLERİMİZDE HERHANGİ BİR SORUN MEVCUT DEĞİL

Köylerde içme suyu probleminin kalmadığına da değinen Geçmiş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Köylerimizde hemen hemen içme suyu problemimiz kalmadı. Keşan’da birkaç köyümüzde ortak içme suyu vardı onları takviye ettik. Problemler vardı, borçları vardı, yönetimden kaynaklanan sıkıntılar vardı. Bunlara müdahil olduk. Bunlar ile ilgili ödenek aktarımları yaptık. Köylere hizmet götürme birliği, sorunların ortadan kalkan temiz sorunsuz içme sularını tamamen köylere getirdik. Uzunköprü’de vardı. Birde Keşan’da vardı. Onunla ilgili sıkıntıları ortadan kaldırdık. Sahil boyunda yazdan kaynaklanan geçici olarak su sıkıntıları var. Yoğunluktan dolayı yetmiyor. Yeni sondaj kuyuları açarak gidermeye çalışıyoruz. Köylerimizin kendi hayatlarını idame ettirecekleri alanlarda herhangi bir sorun mevcut değil. Ya da bana ulaşan bir sorun yok.”

YOL YAPIMINA DEVAM EDECEĞİZ

Yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Geçmiş, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu yıl yine 130 km, yaklaşık olarak 200 km Meclis’in almış olduğu karar ile yol yapımına devam edeceğiz.”