Saat 13.30’da Mehmet Gemici’nin mezarı başında düzenlenen anma törenine Belediye Başkan Vekili Yılmaz Karataşoğlu, Mehmet Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici ile ailesi ve yakınları, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, bazı Belediye Meclisi Üyeleri, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve Yönetim Kurulu üyeleri,  DSP İlçe Başkanı Mustafa Cem Akgül, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, çok sayıda vatandaş ile belediye personeli katıldı.

 Anma töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Karataşoğlu, şunları söyledi: “Değerli partililer, Gemici ailesi ve sevgili Keşanlılar, sevgili belediye meclis üyelerim. Bugün burada Keşan’a büyük hizmetleri olmuş merhum Belediye Başkanımız Mehmet Gemici ve 2004 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilmiş 2007 yılında görevi devam ederken aramızdan ayrılmış İsmail Eker ağabeyimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Mehmet Gemici, 21 Mart 1989 yerel seçimlerinde SHP’den belediye başkanı seçilmiştir. 1994 yılında tekrar SHP’den ikinci kez belediye başkanı seçildikten sonra sevilen ve tanınan kişiliği ile 1999 yılındaki yerel seçimlerde bu kez CHP’den belediye başkanı seçildi.  Kentin sorunları ile ilgili bir Ankara ziyaretinin ardından 9 Şubat 2001 akşamı maalesef bir kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Ben bu anlamda ilk olarak kederli ailesine, sevdiklerine ve tüm partililerime ve Keşan halkına başsağlığı diliyorum. Ailesine Allah sabırlar versin diyorum. “Koca başkanım”a da Allah tekrar rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Mekânı cennet olsun diyorum.”

Karataşoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Lütfiye Gemici de, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek “Onu çok özledim. Kendisi bugün tüm sevenleri ve dostları ile buluştu” dedi.

Konuşmaların ardından emekli imam Salim Akın, tarafından okunan dualarla tören sona erdi.

İSMAİL EKER DE ANILDI

Mehmet Gemici’nin anma töreninin ardından, İsmail Eker de mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Buradaki törene İsmail Eker’in oğlu Ahmet Eker ve yakınları da katıldılar.

Belediye Başkan Vekili Yılmaz Karataşoğlu “Değerli partililerimiz, onu sevenler, Eker ailesi ve kıymetli Keşanlılar, 2004 yılında Belediye Meclis Üyesi seçilip 10 Şubat 2007’de görevi başında vefat eden İsmail Eker ağabeyimizin kabri başında bulunmaktayız. Ben ölümünün 6. yıldönümünde Eker ailesine onu sevenlerine partililerime ve tüm Keşanlı hemşerilerimize tekrar başsağlığı diliyorum. Allah mekânını cennet etsin diyorum“ dedi.

Karataşoğlu’nun konuşmasının ardından emekli imam Salim Akın tarafından okunan dualarla buradaki tören de sona erdi.

GEMİCİ AİLESİ PARTİ BİNASINDA PİLAV TATLI DAĞITTI

Asri Mezarlık’ta düzenlenen anma programının ardından merhum Belediye Başkanı Mehmet Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici ve yakınları, CHP Keşan İlçe Başkanlığı lokalinde partililere ve vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı dağıttı. Buradaki etkinliğe de çok sayıda partilinin katıldığı gözlendi.