Salı günü saat 15.00’te İpsala Belediye düğün salonunda, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sunumun ardından hazırlanan 16 dakikalık sinevizyon sunumu salonda bulunan vatandaşlara izletildi. 3 yıllık süreçte yapılan çalışmaların hazırlanan görsellerle anlatıldığı sunumun ardından bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Kerman, 30 Mart 2014 yılı yerel seçimlerini kazanmasının ardından 4 Nisan 2014 yılında görevi devraldığını ve o günden bu yana yapılan çalışmaları halka anlatmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Konuşmasına, İpsala için yatıp İpsala için kalktığını ifade ederek başlayan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Tek amacımız var, İpsala’mızı hak ettiği yere taşımak. Atamızın da söylediği gibi ‘Muhasır medeniyetler’ seviyesine çıkarmak” diyerek tüm personeli ile gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Altyapıdan dolayı tamamlanamamış olan birçok hizmetin 2017 yılında tamamlanacağını kaydeden Kerman,“2017 yılı İpsala’nın yılı olacak. İpsala çağ atlayacak. İpsala artık kabuğundan çıktı. Göç veren bir ilçe değil göç alan bir ilçe olacak.” dedi.

Konuşmasında yeni hastane binası ve öğrenci yurduyla ilgili de bilgiler veren Kerman, devletin hiçbir işinin yarım kalmayacağını ifade ederek, “Bu yıl içerisinde hastanemizi ve 300 kişilik öğrenci yurdumuzun inşaatını tamamlayarak hizmete açacağız. Talep olması halinde 3. Etap Toki konutlarını da ilçemize getireceğimizin sözünü veriyorum.” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yaptırılan hıdrellez bayırı yolu için Gürkan’a teşekkür eden Kerman, geçen yıl ülke genelinde yaşanan çeşitli olaylar nedeni ile yapılamayan İpsala dallığının bu yıl Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımı ile yapılacağını söyledi.

Ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerle ilgili de konuşan Kerman, belediyenin hiçbir kuruma bir kuruş borcunun olmadığını kaydederek, “İşçilerimizin maaşlarını bir gün dahi geciktirmedik. Belediyemizin kasasında parası dahi var. Çok çalışıyoruz. İş yapılan yerde hatalar yapılacaktır. Yanlışlar olacaktır. Bizi eleştirin ama eleştirirken geçmiş yıllarda yapılanları da gözünüzün önünde bulundurun.” dedi.

Yapılan çalışmaların ardından yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler veren Kerman, “İlçemizdeki istihdama katkı sağlayacak olan projemizi de ilk defa buradan sizlere duyurmak istiyorum. İlçemizde, çeltik sapı ve çeltik kavuzundan enerji elde etmek için kollarımızı sıvadık ve yatırımcıları ilçemize getirdik. Bununla ilgili müracaatlar yapılmış ve EPDK’dan izinlerin alınması için çalışmalarımız devam etmektedir. 45 bin dekarlık bir alanda yapılacak olan jeotermal su arama ruhsatımızı aldık. MTA yetkilileri tarafından İpsala’da kaplıca suyu araması gerçekleştirilecek. Böylece ilçemizde bir sağlık turizmi gerçekleştireceğiz. Kapucu mahallemizdeki 2,5 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları hava şartlarının müsait gitmesi durumunda Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Ayrıca belediyemizin imkanları ile ilçemizdeki ana caddelerde 5 kilometrelik asfaltlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Ara sokaklarımızı da kilitli taş ile döşeyerek yaklaşık 20-25 kilometrelik bir yolumuzun işini bitirmiş olacağız. Yapılan hizmetleri siyasi parti veya siyaset için yapıyorsam namerdim. Yapılan çalışmaların hepsi, Allah’ın rızasını kazanmak ve halkımın bana vermiş olduğu yetkinin hakkını vermek için.” dedi.

2019 yılında yapılacak olan seçimlere kadar birlik ve beraberlik içerisinde İpsala’yı yöneteceklerini kaydeden Kerman, “Bu çalışmalarımızın yanında bizlere destek veren başta meclis üyelerime, çalışma arkadaşlarıma, müdürlerime ve her dakikasında çalışan temizlik işçilerime, taşeronda çalışan işçilere hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Soru ve görüşlerle devam eden program Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın katılanlara teşekkür etmesi ile sona erdi.