AYŞİN SEÇİL GEZER

RESMİ AÇILIŞIMIZ 3 KASIM’A NASİP OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Kasım 2017 Cuma günü Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi ve belediye hizmet binasının açılışını yaptığı hatırlatarak, sözlerine başlayan Özcan, “Temel atma ve açılış için beklemiştik ancak resmi açılışımız 3 Kasım’a nasip oldu. Bunun değerlendirmesini parti camiamıza ve kamuoyuna bırakıyorum. Bize göre, son derece verimli ve güzel oldu. Genel Başkanımızın il genelinde, birçok yeri ziyarette bulundu. Bu da bizlere bir motivasyon oluyor.” dedi.

AÇILIŞLAR VE TEMEL ATMA TÖRENLERİ YAPILDI

Açılışa katılımın az olmasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: “En fazla katılım, Keşan’da oldu. Bu bir seçim mitingi değil; bir açılış törenidir. İl genelinde belediyelerin düzenlediği açılışlar ve temel atma törenleri yapıldı. Kısa süreli ziyaretler şeklinde oldu. Açılış değil; seçim mitingi şeklinde bir şeyler olsaydı, daha farklı olurdu. Şu an öyle bir seçim atmosferi de yok.”

GELECEK SÜREÇ İÇİN YAPILACAK PROJELER HAZIR

“Pazaryerinin açılışı yapıldı ve sıra meydan projesine geldi denilebilir mi?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Meydan projesini bu yıl yapmayacağız. Yasal bazı sıkıntılar var. Ayrıca eski belediye binasında da hukuki bir süreç var. Eski binanın bulunduğu alanla ilgili hak iddia eden birileri çıktı. Bu 1960 yılından kalma bir durumdur. Bu konuyla ilgili hukuki bir sürece girdik. Eski belediye binasını da meydan projesine katmak istiyordum. Ancak hukuk süreci bitmeden herhangi bir çalışmada bulunmayı düşünmüyorum. Ayrıca kalan 15 aylık süre içerisinde büyük proje yapmak istemiyorum. 13 yıldan bu yana Keşan’ın temel alt yapı sorunlarını hallettik. Yerel seçimlere kadar biraz kentin makyajıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Gelecek süreç için yapılacak projeler hazır.”

SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM

Mehmet Özcan, “Yerel seçimlere daha zaman var ama yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya ise, şöyle cevap verdi: “Zaman ne gösterir belli olmaz. Ama baştan bu yana söylediğimin arkasındayım. Aday olmamız az bir ihtimal ama mecbur kalırsak oluruz. Olağanüstü günler yaşadığımız bir ülkede yaşıyoruz. Genel ve yerel seçimlerin ne zaman olacağı ya da zamanında olup-olmayacağı belli değildir. Her gün ülkemizde ve çevremizde bir takım değişiklikler yaşanıyor. Ekonomik şartlar yeni yıldan sonra ne olacağı belli değil.”

MECLİSTEN ÇIKAN HERHANGİ BİR ŞEY YOK

 “Edirne’nin bütünşehir olacağı dile getiriliyor. Peki, bütünşehir belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Özcan, şunları söyledi: “Kısmet diyelim. Bunu tek başıma değil; siyaseten değerlendirip karar vereceğiz. Bir şeyleri ‘ben istiyorum.’ demekle olmaz. Türkiye’de bazı illerin bütünşehir olması konusunda söylemler dile getirildi ancak, meclisten çıkan herhangi bir şey yok.”

OSB’NİN YAPILMASI İÇİN UYGUNDUR YAZISI ALINMADI

Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin’le yakın zaman içerisinde görüşme fırsatı bulduğunu ve doğalgaz ile OSB konusunda sohbet etme imkanı bulunduğunu belirten Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Şahin, OSB’de Keşan olarak ne yaptığımızı bize sordu. Bende, bıraktığınız yerde saymaya devam ediyoruz dedim. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından OSB’nin yapılacağı yerin halen mera vasfından çıkartılamadığını görüyoruz. Halen OSB’nin yapılması için uygundur yazısı alınmadı. Çanakkale OSB’ye bizden sonra başladı ama onların iktidar milletvekili konuya sahip çıkıyor. OSB’nin Keşan’a kazandırılması konusunda, iktidarı ve muhalefeti de, hem fikir. Ama bir türlü OSB hayata geçmedi. OSB konusunda tartışsak da ortada bir şey yok. Sorun varsa, bu hepimizi ilgilendiriyor. Bu söylemlerim bir eleştiri değil; ihmalliktir. OSB konusunda, bakanla görüşüldü ama yine de onaylanmadı. Bakan değişimi yaşandı ve halen bekliyoruz. OSB konusunda birilerinin liderlik yapması lazım. Amacımız, kavga etmek değil; üzüm yemektir. Üzüm yemek istiyorsak da, asgari müştereklerde buluşacağız.”